Provincie Castellon wat is er te doen?

Wat is er te doen in de Provincie Castellon

Provincie Castellon, is de meest Noordelijk gelegen provincie van de Comunidad Valenciana wordt steeds meer ontdekt door Nederlandse  toeristen. Castellon de la Plana is de hoofdstad van deze provincie.

De Costa del Azahar dit betekent “Oranjebloesemkust” en hier zijn dan ook vele sinaasappel plantages te vinden. Ook een deel van de provincie Alicante hoort bij de Costa Azahar.

Hieronder beschrijven we een aantal plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken

Sinaasappel-velden
Oranjebloesemkust, Costa Azahar.

Culla

Culla ligt op 1121 meter hoogte. Bovenop een heuvel met smalle straatjes en kleine pleintjes. Een prachtig historisch dorp met oude kasteelmuren. Culla is in 2020 uitgeroepen tot één van de officiële Mooiste Dorpen van Spanje, ook wel genoemd Los Pueblos Más Bonitos de España. Hier zijn ook nog oud.

Lees verder op de pagina Culla.

Cabanes

Cabanes heeft 3006 inwoners en is gelegen in het noordelijk deel van de provincie Castellon. Met een bergachtig binnenland en aan de kust vlak. De regio Cabanes grenst aan steden zoals o.a. Torreblanca, Villafames, Benicasim en Oropesa.

Hier is de landbouw nog steeds de overheersende factor met Sinaasappels, Olijven, Tafeldruiven, Peulvruchten en granen maar ook Geiten, Rundvee en Schapen.

Lees verder op de pagina Cabanes.

Peñíscola

Peñíscola is een toeristisch stadje ten noorden van Valencia met ongeveer 8000 inwoners. De naam stamt af van het latijnse Peninsula, wat schiereiland betekent.

Op de rots, 64 meter boven zeeniveau, staat een 14-eeuwse burcht. Het kasteel ligt strategisch op een schiereiland en is gebouwd tussen 1294 en 1307. Het staat op de ruïnes van een oude Arabische citadel. Bezienswaardigheden rondom het Castello de Papa Luna zijn onder meer tuinen, een arsenaal en een basiliek te vinden.

Lees verder op de pagina Peñíscola

Alcossebre

Alcossebre is een niet al te grote badplaats gelegen aan het natuurgebied Sierra de Irta en ligt tussen Peniscola en Torreblanca. Hier zijn 5 prachtige stranden te vinden welke goed beschut liggen voor een rustige vakantie, verdeeld over 10 kilometer kustlijn. Een diversiteit aan andere ongerepte stranden.

Lees verder op de pagina Alcossebre

Orpesa / Oropesa de Mar

Oropesa de Mar heeft ruim 9400 inwoners en is een typisch mediterraans kustdorpje in de provincie Castellón, aan de Costa del Azahar. De lange zandstranden zijn zeer geschikt voor zon aanbidders en families met kinderen.

Lees verder op de pagina Oropesa de Mar

Vinaròs

Vinaròs is een zeer gezellig stadje met een mooie vissershaven en zeer bekend om de heerlijke gamba’s! In Vinaròs is de sfeer van de Mediterraan zeker te proeven. Het aantal inwoners telt ongeveer 28000.

Op het centrale plein vlak aan de boulevard is een plein met vele restaurants.

Lees verder op de pagina Vinaròs

Benicarlo

Benicarló , Costa Azahar, Castellon is een Spaans badplaatsje met ongeveer 21.000 inwoners met een oppervlakte van 48km2. Het heeft een belangrijke vissershaven en een toeristisch centrum.

Lees verder op de pagina Benicarlo

Benicasim

Benicasim is al jaren een Spaans vakantieoord. Sinds eind 19e eeuw komen er Madrilenen en Valencianen vanwege de natuur, de rust en de zandstranden en natuurlijk het heerlijke klimaat met vele zonne-uren. Veel Spanjaarden hebben hier een eigen vakantiewoning.

Het nabijgelegen natuurpark Parque Natural del Desierto de las Palmas is eveneens zeker de moeite waard om te bezoeken. Het park heeft een oppervlak van 3.293 hectare is uitgeroepen tot een natuurgebied. Het heeft een hoogte van 729 meter.

Lees verder op de pagina Benicasim

Castellon de la Plana

Met de hoofdstad Castellon de la Plana die reeds ontstaan is in het jaar 1251 met een rijke historie. De meeste vakantiegangers die landen op vliegveld Valencia rijden naar beneden en vergeten de aan geschiedenis rijke Provincie Castellon.  Met ruim 147.000 inwoners. Het heeft een zeer gezellig centrum met leuke terrasjes en vele restaurants.

Lees verder op de pagina Castellon de la Plana

Almazora Playa

Playa Almazora ligt op 5 km afstand van het dorp Almazora, tussen Castellon en Burriana. Dit is een Spaanse badplaats met 2 prachtige, rustige stranden. Veel Spanjaarden hebben hier een tweede vakantieverblijf.

Lees verder op de pagina Almazora Playa

Burriana

Burriana, een stadje in de provincie Castellon met 35.000 inwoners. Het ligt ongeveer 10 km ten zuiden van Castellon, en op circa 50 kilometer ten noorden van vliegveld Valencia.

In het gezellige historische centrum zijn vele restaurants, terrasjes en winkels te vinden. Breng tevens een bezoek aan de monumentale Basiliek Menor en de Mercado Central, de overdekte markt waar de lokale bevolking de dagelijkse boodschappen haalt en waar je heerlijke tapas kunt eten bij de restaurantjes.

Lees verder op de pagina Burriana

Villareal

Villareal mag zeker niet ontbreken want dit dynamische stadje staat bekend om het voetballen, met de voetbalclub Villareal CF is het af en toe een drukte van belang met voetballiefhebbers. Villareal telt 49.000 inwoners. Het is omgeven door een prachtige natuur aan de oevers van de rivier de Mijares.

Lees verder op de pagina Villareal.

Moncofa

Dit is een zeer gezellige Spaanse badplaats met ruim 6000 inwoners. Een mooie wandelboulevard en strand. In de zomer is het zeer druk bezocht met Spanjaarden uit het binnenland zoals Madrid of Zaragoza. Het hele jaar door is er wel wat te doen in Moncofa.

Lees verder op de pagina Moncofa.

La Vall d’Uixó

La Vall d’uixo ligt in de provincie Castellon een beetje het binnenland in. Op ongeveer 10 minuten autorijden van Sagunto en 20 minuten van Valencia. Het is een leuk stadje om te bezoeken. De grotten van San José zijn een attractie. Of dwaal door de smalle Arabische straatjes in L’Alcudia.

Lees verder op de pagina La Vall d’uixo

Sagunto

sagunto-costa-azahar
Sagunto

Sagunto ligt op 15 minuten autorijden, circa 30 kilometer ten noorden van Valencia. Deze plaats telt ruim 64.000 inwoners en heeft nog een actieve haven.

Puerto de Sagunto is een populaire Spaanse badplaats, en in de zomer zult u hier veel Spanjaarden uit Madrid en Zaragoza aantreffen, ze hebben vaak een tweede woning aan de Spaanse kust.

Lees verder op de pagina Sagunto

Natuurgebied en Ribesalves Meer

ribesalves-castellon
Ribesalves

Een mooie route door de bergen naar het meer Ribesalves, als u de CV189 volgt dan leidt deze weg u langs een prachtig en groen natuurgebied langs het water de Ribesalves. Na een aantal kilometer mondt dit uit bij een prachtig meer de Ribesalves.

MooiCastellon heeft deze route gemaakt en waren helemaal onder de indruk van de mooie natuur.

Lees verder op de pagina Ribesalves

Morella

Een oud vestigingsstadje gelegen op een berg. Een mooi oud centrum en op het hoogste punt ligt een kasteel. Met een prachtig natuurgebied er omheen.

Lees verder op de pagina Morella.

Puebla de Farnals

Puebla de Farnals ligt tussen Sagunto en Valencia. Het oorspronkelijke dorp bestaat uit de twee buurten La Creu en Moratall. Sinds de jaren 1970 is het strand en de haven aangebouwd. Zeer leuk om deze plaats eens te bezoeken.

Valencia

Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige regio. Deze prachtige stad trekt steeds meer toeristen. Met een mooi strand, het turia park, een gezellige binnenstad en prachtige cultuur is het een zeer mooie stad om te ontdekken.

Lees verder op de pagina Valencia

Cullera

Cullera ligt aan de Costa del Azahar in de regio Valencia. Op 38 kilometer ten zuiden van Valencia ligt deze populaire badplaats waar veelal Spanjaarden uit Madrid hun vakantie komen vieren. Cullera telt ruim 23.000 inwoners.

Lees verder op de pagina Cullera

Gandia

Ja, deze badplaats ligt aan de Costa de Azahar. Veel mensen denken dat het aan de Costa Blanca ligt maar dat is dus niet zo. Wel ligt het in de provincie Valencia. Gandia is een zeer toeristische badplaats waar veel Spanjaarden vakantie vieren. Hier wonen ruim 73.000 inwoners.

Gandia heeft een Subtropisch mediterraan klimaat met milde wintertemperaturen en matige warme zomers. Deze badplaats staat tevens bekend om zijn vele feesten zoals de Fallas, San Juan en Virgen del Carmen.

Dénia

Dénia ligt net als Gandia ook aan de Costa de Azahar en is een zeer gezellige badplaats te noemen.