Cullera

Cullera ligt aan de Costa del Azahar in de regio Valencia. Op 38 kilometer ten zuiden van Valencia ligt deze populaire badplaats waar veelal Spanjaarden uit Madrid hun vakantie komen vieren. Cullera telt ruim 23.000 inwoners.

Er zijn veel rijstvelden gelegen rondom Cullera en deze worden door de rivier de Jucar (Xucar) bewatert. Deze rivier stroomt wel 504 kilometer vanaf  Montes Universalas naar Cullera. Bij deze rivier kan een boottrip worden gemaakt of kano gehuurd.

Cullera bestaat uit meerdere delen en het oude gedeelte is in de jaren 60 en 70 speciaal uitgebreid voor het toerisme. De wijk San Antonio is dan ook volgebouwd met hotels. De stranden zijn ontzettend mooi en breed, bovendien is er een prachtige wandelpromenade aangelegd met veel restaurants.

Bezienswaardigheden in Cullera

De Burght, Deze kijkt uit over de oude stad.

Het Santuario, Een kerk bovenop de berg, tussen 1891 en 1897 gebouwd ter ere van  “Virgen del Castello”.

Aquapolis, Een ontspanningspark, waterpark nabij het station. Dit is een van de 6 waterparken die Spanje rijk is van de groep Parques Reunidos.

Treintje, In de zomerperiode rijdt er een treintje door Cullera heen en zijn er verschillende routes te maken. Hiermee krijg je meteen een indruk van de omgeving.

DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanish