Wie zijn wij ?

Vaak worden wij benaderd of wij kunnen helpen met het aankopen van woningen in de regio Castellon (Spanje). Tot nu toe hebben we dit alleen voor kennissen en vrienden gedaan. Omdat we zien dat het vaak fout gaat bij aankopen van huizen hebben we besloten dit ook voor anderen te doen.

Wij hebben zelf al meer dan 10 keer een huis voor ons zelf aangekocht en verkocht. Daarnaast enkele tientallen woningen van de vrienden en kennissen. Dit zijn allemaal huizen in de regio Castellon. Huizen zowel aan de kust als in de bergen.

Dit doen we in de meeste gevallen samen met onze vriend Miguel. Deze heeft jaren als makelaar gewerkt en veel kennis van deze regio en de wetten en regels. Hij weet altijd de weg naar het antwoord en de oplossing. Samen zijn we sterk !

Een groot voordeel is dat wij het grote deel van het jaar in Spanje aanwezig zijn. Dit is voor een aankoop handig omdat vaak niet alles geregeld kan worden in de vakantie periode.

Wij helpen je dus vanaf het begin van de aankoop tot het meegaan naar de notaris en zelfs nog het overzetten van je gas en water contracten.

Wat kost het ?

Standaard vragen wij 2500 euro. Dit is het totale bedrag waarvan we duidelijk afspreken wie wat doet, hoelang en met wie en waar. We vragen een aanbetaling van 700 Euro. Dit is omdat we bij een aankoop meteen al aan het werk gaan.

Vaak gaan we mee kijken naar de woning en moeten een afspraak zien te krijgen bij een bank of makelaar. Dit valt vaak erg tegen en is vanuit Nederland nagenoeg niet te doen. Makelaars antwoorden vaak niet op de mailtjes van Nederlanders.

De rest van het bedrag mag betaald worden bij de notaris na aankoop. Overigens is het bedrag wat wij vragen voor de diensten eigenlijk altijd door ons terug verdient.

Wij kunnen namelijk goed afdingen op de aankoopprijs. In principe kosten wij dus eigenlijk niks.

Hoe werken we ?

Vaak heeft iemand al een idee van waar ze een woning zoeken. Of zelfs al enkele woningen gevonden. Wij maken een afspraak met de bank of makelaar en kunnen het huis voor je bekijken. Je hoeft hier dan niet perse bij te zijn.

Wij kunnen foto´s maken en video´s waarna jij kan beslissen of het huis wat voor je is. Daarna kan je naar Spanje komen en het huis zelf bekijken.

Als je dan besluit het huis te willen aankopen doen wij in overleg met jouw het bod en handelen verder alle zaken voor je af. Uiteraard controleren wij alles bij het kadaster en andere instanties.

Wat krijg ik voor het geld ?

Je wordt vooral ontzorgd. Wij regelen bijna alles. Van aankoop tot het overzetten van gas en licht.

 • Vooronderzoek woning. Denk daarbij onder andere aan: ligging, zonnestand, buurt en omgeving.
 • Opvragen gegevens kadaster. Bestaat de woning wel ? En kloppen de gegevens van wat er aangeboden wordt.
 • Afspraak maken met verkopende partij.
 • Wij kunnen een 1e bezichtiging voor u doen.
 • Indien wij bezichtigen krijgt u van ons foto´s filmpjes en onze mening over het object. Uiteraard nemen we ook de omgeving mee.
 • U heeft interesse in de woning ? Wij nemen weer contact op met de verkopende partij en gaan in overleg met u een bod doen. De insteek zal altijd zijn zo laag mogelijk aan te kopen en zeker onze kosten terug te verdienen.
 • Na akkoord van het bod controleren we het voorlopig koopcontract. Deze is vaak in het Spaans.
 • Vaak moet er een aanbetaling gedaan worden. Ook hier blijven wij u mee helpen.
 • Het is handig een Spaanse bankrekening te hebben of in ieder geval een bankrekening die Spanjaarden snappen. Wij gaan met u naar de bank of u opent zelf een bankrekening bij bijvoorbeeld Openbank. U heeft deze nodig om een cheque aan te vragen. In de regio Castellon is het niet gebruikelijk te betalen op een derden-rekening van de notaris.
 • We maken een afspraak bij een notaris en zorgen ervoor dat alle papieren hier zo snel mogel worden aangeleverd.
 • Samen met u bezoeken wij de notaris. Ook hier kijken we met u mee of alles wel klopt.
 • Na het tekenen bent u de eigenaar van een nieuwe woning. Na het beozek bij de notaris drinken we samen een bier op het Spaanse terras om het te vieren.
 • Overzetten van contracten zoals alarm, water en licht.
 • Als u daarna nog vragen heeft kunt u uiteraard altijd nog contact met ons opnemen. In de meeste gevallen hebben we snel een antwoord op uw vragen en een oplossing voor uw problemen.

Heeft u toch nog vragen ? Stuur ons een mail met de vraag. Ons mailadres is: info@mooicastellon.nl

Het is in Spanje nodig een NIE nummer te hebben. Dat is een Spaans fiscaal nummer. Zonder deze kunt u niet een woning aankopen. Deze moet u dus al wel hebben. Als u gebruik maakt van onze diensten kunnen we u vertellen hoe u die aanvraagt. Dit doen wij niet zelf. Houdt er rekening mee dat dit enkele maanden kan duren.

Akkoord met bovenstaande en betalen