Benicarló, Costa Azahar, Castellon

Benicarló, Costa Azahar, Castellon

Benicarló , Costa Azahar, Castellon is een Spaans badplaatsje met ongeveer 21.000 inwoners met een oppervlakte van 48km2. Het heeft een belangrijke vissershaven en een toeristisch centrum.

De oorsprong gaat terug naar de middeleeuwen toen het een kleine arabische stad was. In het hart van het dorp is de kerk Sant Bertomeu te vinden. Op een nabij gelegen heuvel staat de hermitage Sant Gregori, de plaats van een populaire bedevaart op 9 mei.

Deze plaats heeft ook een lange boeren traditie vooral Sinaasappel en Artisjok velden.

De stad Benicarlo ligt ten noorden van Castellon en staat bekend om zijn gezellige winkelstraatjes met vele barretjes en mooie en lange stranden. Maar ook voor de liefhebber van cultuur is er genoeg te beleven. Zo is er een oude binnenstad met mooie kerken en statige panden.

Festiviteiten

In Januari viert men het feest van de Artisjokken. De hoogtepunten van dit feest vormen technische congressen, technische congressen, conferenties, de “Torrá” , het grillen van artisjokken met gratis proeven voor iedereen. Dit is een hommage aan de inspanning van de landbouwkundige gemeenschap van Benicarló.

Fallas, Een zeer intensief feest die een week lang duurt. Waarbij licht, vuur en mooie uitgedoste kleding de hoofdrol speelt. Tevens het afsteken van vuurwerk wat een hels kabaal oplevert. Aan het einde van dit feest wordt alles in brand gestoken.

De Paasweek, Traditionele godsdienstijver. Processies.

Vooravond en feest van de H. Johannus, 23/24 juni. Een diepgewortelde traditie in deze streek, wordt in Benicarló aan het Morongo strand gevierd met vuurwerk, barbecues, vuurwerk en het baden in zee. Het sportfeest wordt tegelijkertijd gevierd, waarbij de beste sporter van het jaar wordt uitgeroepen.

Stranden

Bezienswaardigheden

Restaurants

In Benicarló heeft u een ruime keus uit restaurants. Hieronder staan een paar vermeld.

Er zijn nog veel meer Restaurants te vinden in Benicarló, die zijn te vinden in deze link.

Overnachten in Benicarló

[adinserter block=”1″]