Even voorstellen…Sandy en Jose van Casa Eliana

In de provincie Castellon zijn een aantal Nederlanders met een B&B, appartement of overnachting met therapie of retreats. Wij vinden dit natuurlijk heel bijzonder en willen ze dan ook graag even voorstellen. Hieronder stellen Jose en Sandy uit Atzaneta del Maestrat zich voor.

Wij zijn Sandy en Jose een Belgisch-Spaans paar. Op een van onze vakanties in Spanje werden we verliefd op de streek van Alt Maestrat. Wie hier ooit al eens de amandelbomen in bloei gezien heeft zal dit zeker verstaan.

In 2007 kochten we een 200 jaar oude ruïne in Atzaneta del Maestrat, het binnenland van Castellon aan de Costa Azahar met het idee ze langzaam op te knappen en er te gaan wonen eens we op pensioen gingen.

Sinds 2011 een B&B

Maar het leven brengt soms onverwachte dingen op je pad en zo beslisten we in 2011 om er definitief te gaan wonen en er een B&B te openen wat al lang een droom van ons was.

We houden beiden ook heel erg van dieren en beslisten om er een diervriendelijke plaats van te maken. Aangezien we 3 hectare amandel-en olijfbomen hebben en nog een klein bosje hadden we meer dan plaats genoeg om dit te verwezenlijken.

Veel zelf verbouwd

Zo gezegd, zo gedaan, maar de praktijk was wel even anders. We hebben de verbouwing van het huis, de aanleg van de tuin en zelfs de aanleg van het zwembad bijna volledig zelf gedaan. Alles liep niet altijd van een leien dak maar uiteindelijk is het ons gelukt en zijn we best trots op wat we verwezenlijkt hebben.

De papiermolen in Spanje loopt ook niet altijd even vlot, maar na iets meer dan drie jaar was alles dan toch eindelijk in orde.

Ondertussen kwam er een tweede huis op een honderd meter van het eerste bij en een appartement in Moncofa, dat we ook verhuren.

Nu zijn we het klussen ondertussen wel een beetje beu , dus hierbij stopt het.

Casa Eliana

We hebben nu het tweede huis dat we verhuren Casa Eliana, het heeft

  • 3 slaapkamers
  • 3 badkamers
  • keuken, living en salon
  • buiten is er een zoutwaterzwembad, 2 terrassen
  • hout-en een gas barbecue.

Campinghuisje Monnleo

Bij onze eigen woning hoort een klein appartement voor 2 personen en een campinghuisje voor 4 personen. Een gedeeld zwembad is aanwezig. Er zijn verschillende terrassen, een hout-en gas barbecue.

De twee huizen zijn heel mooi gelegen met aan de ene kant bos en aan de andere kant amandel-en olijfvelden.

Spectaculair zicht op Peñagolosa

Vanaf de zwembaden is het uitzicht spectaculair met zicht op de Peñagolosa, de hoogste berg van Castellon. Casa Eliana ligt aan een onverharde weg waar bijna geen auto’s passeren en gemakkelijk met een gewone auto bereikbaar.

Historische streek en gastronomie

De streek is rijk aan historische plaatsen, lokale gastronomie en artisanale kazen, het water van Benasa en prachtige natuur allemaal op redelijke afstand rijden.

Er zijn zelfs oude ijzermijnen om te bezoeken op 20 minuten rijden en  grotschilderingen op resp. 30 en 45 min rijden.

Veel dieren

Ondertussen kwamen er dan ook heel wat dieren op ons pad die we geadopteerd hebben. Zo hebben we op dit moment 8 honden, 13 katten, 3 ezels, 4 schapen, 1 varken, een gans, wat kippen en een haan. De meeste komen met een niet al te leuk verhaal en aan de meesten mankeert wel iets.

Maar bij ons mogen ze allemaal gelukkig oud worden en er komen geen baby dieren bij.

Ook niet voor het plezier van onze gasten. Op die manier proberen we ons steentje bij te dragen voor een beter leven voor dieren en tegelijkertijd proberen we de mensen respect bij te brengen voor dieren.

Onze dierenarts is een echte artieste en maakt mooie en leuke dingen die zij en wij proberen te verkopen ten voordele van een organisatie die zich bezig houdt met het steriliseren en castreren van straatkatten. Soms schenken we er ook aan Nederlandse organisaties voor hun veilingen om geld op te halen voor dieren.

Voor natuurliefhebbers

Het grote deel van onze gasten zijn natuur-en of dierenliefhebbers. De streek is ideaal om te wandelen, hiken of te mountainbiken. Veel mensen brengen hun hond(en) of kat(en) mee op vakantie.

Veel kinderen vinden het leuk om eitjes te rapen of de ezels een wortel te geven. Soms gaan ze mee wandelen met de schapen en honden.

Jose vermaakt graag de gasten

Zowel Jose als ikzelf vinden het leuk om voor de gasten te koken. Jose gaat graag wandelen met de gasten en voor wie graag een privé les paella maken wil, kan dit natuurlijk ook. Als het seizoen er is gaan we ook paddenstoelen of wilde asperges plukken.

Sandy geeft rondleiding in moestuin

Ik geef de gasten graag een rondleiding in de moestuin waar ze elk jaar wel terug iets nieuws probeert te kweken, dit met wisselend succes. Ik vind het ook superleuk om met verse producten, liefst uit de moestuin, te koken.

We vinden beiden het contact met de mensen leuk en het is voor ons heel belangrijk dat de mensen zich bij ons thuis voelen, zich kunnen ontspannen en gewoon een leuke tijd hebben.

Nieuwsgierig naar Casa Eliana ?

Lijkt het je leuk om hier eens te overnachten in de natuur weg van de massa. De prachtige omgeving ontdekken dan is Case Eliana te boeken via Airbnb en Micazu.

Contactgegevens voor boekingen;

  • Email; masiaAtalaya@yahoo.es
  • Telefoonnummer , Whatsapp; 0034-605 553 786
almond-trees-casa-eliana