Valencia, de derde grootste stad van Spanje

Valencia is de derde na grootste stad van Spanje met ruim 1.832.274 inwoners, En is meteen de hoofdstad van het gelijknamige en de autonome regio. Madrid is de grootste stad van Spanje.

Costa del Azahar

Valencia is gelegen aan de Costa del Azahar aan de Middellandse zee en de Turia rivier. In het jaar 139 voor christus werd de stad opgericht door de Romeinen. De Costa del Azahar betekent oranjebloesemkust omdat het vol staat met sinaasappelplantages. De oranjebloesems staan bekend om hun geneeskrachtige werking naast een decoratieve functie. In het seizoen kleurt het dan ook oranje van de vele sinaasappelen die aan de bomen hangen.

Micro Klimaat

De regio Valencia is het hele jaar door prima te bezoeken vanwege het heerlijke Micro Klimaat. Dit betekent zacht winters en warme zomers en weinig regen. Met meer dan 300 dagen zon is het heerlijk te vertoeven aan de Costa del Azahar.

Bezienswaardigheden in Valencia

Bij een bezoek aan Valencia mag je een aantal dingen niet overslaan. Hieronder zijn een aantal bezichtigingen zeker de moeite waard

  • Historische Centrum, Zijdebeurs, Mercado Central
  • Ciudad de Las Artes;
  • Marina, jachthaven en de stadsstranden Las Arenas en La Malvarossa;
  • Albufera, het meer en de rijstvelden, een boottripje;
  • Bioparc Valencia, de Zoo van Valencia;
  • Toeristenbus, hop on hof off
  • Oude wijken zoals Ruzafa

Ontdek de regio

Bij een bezoek aan Valencia is de regio ook de moeite waard, de meeste mensen reizen door naar het zuiden maar ga eens naar het noorden. Met een huurauto is dit zeer gemakkelijk te bereizen over de N340 of de E15.

Een bezoek aan het stadje Sagunto is zeker de moeite waard, Vall d’Uixo, Benicassim, Grao de Castellon, Benicarlo, Alcossebre, Vinaros. Dit gebied is nog ongerept typisch Spaans en betaalbaar. Meer informatie is te vinden op deze pagina.