Morella is nu beter bereikbaar via de nieuwe N-232

Eindelijk is het zover dat Morella sneller en beter bereikbaar is. En dit alles met de nieuwe weg de N-232. Pedro Sanchez, de Spaanse president en de regio president Ximo Puig zullen het vandaag inhuldigen.

De nieuwe N-232 naar Morella

Betere bereikbaarheid in de regio Els Ports

Maar liefst vijf jaar duurde de aanleg van deze weg en dit was wel hard nodig, ook voor de veiligheid. Tevens is het voor de infrastructuur van de omgeving Els Ports een hele verbetering. Want hiermee is dus meer verkeersveiligheid en een kortere reistijd met andere grote steden bereikt.

In de regio Els Ports is veel landbouw, veeteelt. Voor de culturele- en de sportsector is dit dan ook een enorme verbetering.

Volgens de Burgemeester van Morella, Rhamsés Ripollés, “deze verbetering van de N-232 is een project voor iedereen en we willen dat inwoners en toeristen hier profijt van hebben”. 

Ripollés voegt er ook nog aan toe “De opening van deze infrastructuur is een historische mijlpaal waar we jaren op hebben gewacht, en zal het nu eindelijk werkelijkheid worden”. Het was echt noodzakelijk om veiligheid te garanderen en reistijd naar Morella te verkorten.

Nieuwe route van 7,7 kilometer en snellere reistijd

Deze nieuwe route N-232 in de regio van Querol, Masia de La Torreta is ruim zeven kilometer en een snellere reistijd van 10 minuten. Ook is het niveauverschil verminderd, dus er zijn minder hoogtes. En een nieuwe rijstrook toegevoegd voor langzamere voertuigen.

N232-Sanchez
Nieuwe N232 geopend door Sanchez & Puig. Beeld: Castellonplaza

Bezoek de regio Els Ports

Tijd dus om deze nieuwe weg eens te proberen en de prachtige omgeving te leren kennen. In deze tijd zijn er prachtig Lavendelvelden te zien. Deze regio wordt ook wel de Valenciaanse provence genoemd.