Burriana, Costa Azahar, Castellon

Burriana, een stadje in de provincie Castellon met 35.000 inwoners. Het ligt ongeveer 10 km ten zuiden van Castellon, en op circa 50 kil0meter ten noorden van vliegveld Valencia.

In het gezellige historische centrum zijn vele restaurants, terrasjes en winkels te vinden. Breng tevens een bezoek aan de monumentale Basiliek Menor en de Mercado Central, de overdekte markt waar de lokale bevolking de dagelijkse boodschappen haalt.

Fallas in Burriana

Het zeer populaire feest Fallas wordt gehouden op 19 maart. Een groot feest wat gepaard gaat met veel muziek, optochten en prachtige kostuums.

Aan het eind van het feest worden alle praalwagens in brand gestoken. Een van de bekendste muziekfestivals is Arenal Sound wat op een paar kilometer afstand op het strand wordt gehouden.

Ook is de omgeving omringd door Sinaasappel-, Mandarijn-, Citroenvelden, Olijfbomen,

Grao de Burriana

Het nabijgelegen badplaatsje Grao de Burriana heeft een mooi groot strand El Arenal en de gezellige jachthaven Burriana Nova. Hier wordt ieder jaar het bekende feest Arenal Sound gehouden.

Burriana-Nova-Jachthaven

Ook de vissershaven is zeer actief, aan het eind van de dag, rond 4 uur komen de vissersbootjes de haven in en kan er vis gekocht worden, verser kan bijna niet.

Vanuit Grao loopt de kustweg Cami Serratella die langs leuke dorpjes gaat zoals Nules, Moncofar, Chilches.

Ook het binnenland, een ritje door de bergen is ook zeker de moeite waard.

Activiteiten

Feesten

Overnachten in Burriana 

Overnachten in Grao de Burriana

Restaurants

moloko-chiringuito-castellon
Burriana, costa del azahar