Meer over Castellon / Costa del Azahar

Meer over Castellon, Costa del Azahar

In de regio Valencia zit een door Nederlanders vergeten provincie Castellon. In het Castellaans wordt deze Castello genoemd. Dit betekent “klein kasteel”.

Castellon ligt aan de Costa del Azahar, dit betekent “Oranjebloesemkust” en hier zijn dan ook vele sinaasappel plantages te vinden. Ook een deel van de provincie Alicante hoort bij deze costa.

Met de hoofdstad Castellon de la Plana die reeds ontstaan is in het jaar 1251 met een rijke historie. De meeste vakantiegangers die landen op vliegveld Valencia rijden naar beneden en vergeten de aan geschiedenis rijke Provincie Castellon.  Deze heeft bekende plaatsen zoals de badplaats van Castellon de la Plana genaamd Castellon Grau of Sagunto, Benicasim, Vinaros, Benicarlo, Burriana en Peniscola.

Driehoek van de Keramiek

Samen met Villareal, Onda en l´Alcora vormt Castellon de “driehoek van de keramiek” industrie.

Het totale oppervlakte van de provincie is bijna 7000km2. Heeft de mooiste stranden van Spanje. Ook in het binnenland is veel te beleven en te zien. De Provincie is weer onderverdeeld in 17 gemeenten.

Provincie-Castellon

Provincie-Castellon

Het gehele jaar is het er aangenaam door het fijne klimaat. In de winter wordt het nooit echt koud. In de zomer is de warmte nooit zo overdreven warm als zuidelijker in Spanje. Dit is ideaal voor overwinteraars en de vele activiteiten die er zijn het gehele jaar door.

Natuurparken

Er is genoeg te doen voor iedereen, voor natuurliefhebbers zijn er natuurparken en ook een ritje door de bergen is erg mooi. Het is eveneens mogelijk om op diverse plekken een fiets te huren en de omgeving te verkennen.

Er worden in de omgeving diverse bekende Festivals gehouden zoals FIB in Benicassim, Arenal Sound in Burriana, Rototom Sunsplash in Benicassim.

Kortom het is beslist geen saaie omgeving en er zijn overnachtingsmogelijkheden genoeg zoals hotels, appartementen en campings.

Meer info is te vinden op de wikipedia pagina via deze link.

DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanish