Meer over Castellon, Costa Azahar

Meer over Castellon, Costa Azahar

In de regio Valencia zit een door Nederlanders vergeten provincie Castellon. In het Castellaans wordt het ook wel Castello genoemd. Dit betekent “klein kasteel”. En dat vinden wij eigenlijk ook wel want het is betoverend mooi en hier moet je echt geweest zijn.

Castellon ligt aan de Costa del Azahar, dit betekent “Oranjebloesemkust” en hier zijn dan ook vele sinaasappel plantages te vinden. Ook een deel van de provincie Alicante hoort bij deze costa.

Hoofdstad Castellon de la Plana

Met de hoofdstad Castellon de la Plana die reeds ontstaan is in het jaar 1251 met een rijke historie. De meeste vakantiegangers die landen op vliegveld Valencia rijden zuidwaarts en vergeten de aan geschiedenis rijke Provincie Castellon.

Hier zijn veel bekende plaatsen zoals de badplaats van Castellon de la Plana genaamd Castellon Grau of Sagunto, Peniscola, Benicasim, Vinaros, Benicarlo, Burriana, Moncofa en Almazora.

Driehoek van de Keramiek

Wist je dat…samen met Villareal, Onda en l´Alcora vormt Castellon de “driehoek van de keramiek” industrie? Want er staan hier fabrieken die ontzettend veel keramiek produceren die met vrachtwagens vol over heel Europa verspreid worden.

In de bouwmarkten zijn zeer fraaie tegels te vinden die in deze regio gemaakt zijn.

Het totale oppervlakte van de provincie is bijna 7000km2. Heeft de mooiste stranden van Spanje. Ook in het binnenland is veel te beleven en te zien. De Provincie is weer onderverdeeld in 17 gemeenten.

Provincie-Castellon

Provincie-Castellon

Het gehele jaar is het er aangenaam door het fijne mediterrane klimaat. In de winter wordt het nooit echt koud. In de zomer is de warmte nooit zo overdreven warm als zuidelijker in Spanje. Dit is ideaal voor overwinteraars en de vele activiteiten die er zijn het gehele jaar door.

Natuurparken

Er is genoeg te doen voor iedereen, voor natuurliefhebbers zijn er natuurparken en ook een ritje door de bergen is erg mooi. Het is eveneens mogelijk om op diverse plekken een fiets te huren en de omgeving te verkennen.

Festivals

Er worden in de omgeving diverse bekende Festivals gehouden zoals FIB in Benicassim, Arenal Sound in Burriana, Rototom Sunsplash in Benicassim.

Kom de provincie Castellon bezoeken

Kortom het is beslist geen saaie omgeving en er zijn overnachtingsmogelijkheden genoeg zoals hotels, appartementen en campings. Mocht je dus op doorreis zijn of je wilt je vakantie vieren in de provincie Castellon dan moet je dit zeker overwegen.

Meer info is te vinden op de wikipedia pagina via deze link.