Playa Almassora

Almassora Playa, Almazora ligt aan de Costa Azahar tussen de gemeenten Castellón en Burriana op ongeveer vijf kilometer van de stedelijke kern en baant zich een weg door een zee van sinaasappelbomen.

Playa Almassora bestaat uit twee stranden namelijk Benafelí en Pla de la Torre, afwisselend fijn zand met andere met kiezelstenen. Deze stranden vallen op omdat het zo rustig en verzorgd is. Deze stranden worden bezocht door zwemmers en vissers. 

Tevens zijn hier een groot aantal diensten, zoals het Rode Kruis en restaurants, die doorgaans in het hoogseizoen zijn geopend. Parkeergelegenheid, een toegankelijk strandpunt, medisch kantoor en een zomerbibliotheek. Wifi is op het strand gratis te verkrijgen bij het Rode Kruis.

Vakantiehuizen

Vele Spanjaarden hebben hier een tweede woning, deze woningen zijn momenteel best voordelig en is het een goede investering om nu een vakantiewoning aan te schaffen. Er zijn hier veel woningen door de bank teruggenomen en dat kan zeer interessant zijn, ook omdat u vaak een veel lager bod kunt uitbrengen.

Restaurants in Playa Almassora

  • Ximo Restaurant
  • Playa Benafeli
  • Cova Mar
  • Pizzeria Di Maria
  • Cafeteria Benafeli

De omgeving

In de omgeving is veel te doen en u kunt zowel de drukte opzoeken als de natuur en de rust. Vlakbij is Grao de Castellon met veel restaurants bij de jachthaven, een bruisende omgeving.

In het binnenland kunt u veel groen tegenkomen en naar natuurgebieden rijden met een meer zoals Ribesalbes. Veel Spanjaarden brengen hier de zondag door. Men kan er een kano huren, zwemmen en honden zijn welkom.

Navajas-Waterval
Prachtig Natuurgebied