Middeleeuwse markt in Mascarell was een groot succes

Omdat de markt eerder in November is verzet vanwege het slechte weer heeft dit toch positief uitgepakt. Mascarell heeft afgelopen weekend meer dan 70.000 bezoekers mogen ontvangen en daarom kunnen we zeggen dat deze leuke middeleeuwse markt toch weer goed bezocht is.

In de 16 jaar dat deze markt al bestaat wordt het elk jaar populairder en is de parking dan ook overvol. De kraampjes met ambachtelijke spullen staan zowel binnen de ommuurde stad als buiten. Ook worden er veel shows gegeven.

Voor de hongerige mens zijn er kraampjes met heerlijk eten verkrijgbaar. Omdat het niet een mega grote markt is kan je het net overzien. Omdat het in een prachtige omgeving wordt gehouden is het een bijzondere ervaring.

Enige ommuurde stad in de Valenciaanse gemeenschap

Leuk om te weten is dat Mascarell de enige volledige ommuurde stad is in de hele Valenciaanse gemeenschap. En er wonen ook nog mensen, maar 200 inwoners. Verder is er een restaurant en een cafe.

Het stadje dat van erfgoedwaarde is voorzien dateert uit 1553 en nadat de Moren waren verdreven was Mascarell totaal ontvolkt. Verder is de muur gemaakt van baksteen, kalk en aarde.

Deze markt gemist? Volgend jaar weer een kans.

mercado-medieval-mascarell

Kom Mascarell eens ontdekken

Ben je in de buurt, bijvoorbeeld op doortocht met de camper bezoek dit stadje eens. Laat je verrassen en wandel eens door het gezellige en middeleeuwse stadje.