Alcossebre

Alcossebre is een niet al te grote badplaats gelegen aan de Costa del Azahar nabij het natuurgebied Sierra de Irta en ligt tussen Peniscola en Torreblanca. Hier zijn 5 prachtige stranden te vinden welke goed beschut liggen voor een rustige vakantie, verdeeld over 10 kilometer kustlijn. Een diversiteit aan andere ongerepte stranden.

In Alcossebre zijn aan de boulevard vele terrassen te vinden en er is tevens een gezellige jachthaven. Omdat het een klein dorp is is het allemaal vrij overzichtelijk en gezellig. Bovendien is er geen massa toerisme en is nog niet vol gebouwd.

Het strand

Er zijn 4 belangrijke stranden te vinden in Alcossebre. Op het strand zijn diverse activiteiten te ondernemen zoals waterskiën, zeilen kanoën, wakeboarden, snorkelen, waterfietsen, banana, duikschool etc.

  • Carregador
  • El Romà
  • El Moro
  • Manyetes (of Tropicana)
  • Les Fonts (Las Fuentes) Dit strand is het meest bezocht. Met een lengte van 360 meter en een breedte van 32 meter.
  • Er zijn enkele zoetwaterbronnen die uitmonden uit het strand afkomstig van de Sierra de Irta.

Eten en Drinken in Alcossebre

Er is volop keus aan restaurants in Alcossebre. U moet natuurlijk ook de beroemde Paella Valenciana of de Zarzuela proeven. De locale specerijen en verse vis is kenmerkend voor deze badplaats.

Aan de boulevard en in het gezellige dorpje zijn voldoende restaurants en barretjes te vinden.

Bezienswaardigheden in Alcossebre

Klooster Ermita Santa Lucia, Een pittige wandeling naar het klooster met een spectaculair uitzicht. Het klooster is ook te bereiken met de auto.

Castillo de Xivert, Kasteel, Dit prachtige kasteel ligt hoog op een rotsklif en heeft duidelijke Christelijke en Arabische kenmerken.

Boulevard Alcossebre

Overnachten in Alcossebre

Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden in Alcossebre zoals appartementen, vakantiewoningen, hotels. Alle accommodaties zijn op loopafstand van het centrum en het strand.

Zoek en boek uw hotel via deze pagina

Zoek en boek uw appartement via deze pagina

Zoek en boek uw vakantiewoning via deze pagina