Cabanes promoot toerisme met website update

Cabanes heeft energie gestoken in het vernieuwen van de website. Voor het toerisme is dit zeer positief te noemen want je kunt het lezen in het Engels, Duits, Frans en Valenciaans. Op de website vindt je tal van informatie over restaurants, bezienswaardigheden, natuurgebied en overnachten.

Brochures digitaal

Wij moeten zeggen dat het een prachtige website is en zeer overzichtelijk. Wat je ook zoekt in en rond Cabanes, je kunt het vinden. En er is voor iedereen wel wat te doen. Ook is de agenda te vinden op de website. En is het mogelijk om brochures te downloaden op je smartphone.

Website ook geschikt voor visuele problemen

Mensen met gehoor- of visuele problemen kunnen de inhoud van het web aanpassen aan hun voorkeuren en behoeften. Je kunt dus door de stem navigeren, met het toetsenbord met de pagina communiceren of de letter vergroten. Druk op de blauwe knop aan de linkerkant van de website.

Geschiedenis van Cabanes

Cabanes ligt in de Plana Alta op 25 km van Castelló de la Plana. Met een afmeting van 132 km² is het een van de grootste gemeenten in de provincie. En geeft het een gevarieerde orografie, variërend van berglandschappen tot een van de weinige ongerepte kustgebieden van de Middellandse Zee. 

Momenteel zijn er rond 3000 inwoners verdeeld over verschillende gebieden, namelijk in:

  • Gemeente Cabanes
  • Het meest landinwaarts gelegen deel
  • In de Ribera de Cabanes, waar we verschillende dorpjes vinden die zich uitstrekken tot aan de kust.

Cabanes werd in 1243 opgericht als een boerderij die afhing van Miravet. De kracht van Cabanes en de ontvolking van Miravet zorgden ervoor dat in 1575 de voorwaarden van Albalat, Sufera en Miravet werden geannexeerd.

Vandaar de drie kastelen die het wapen van de gemeente vormen. In het begin bestond Cabanes uit een paar straten, maar de groei van de stad dwong de herstructurering van de muren af. Waardoor het door de eeuwen heen verschillende wijzigingen en voor uitbreidingen zorgde.

Cabanes is een van de zeven gemeenten die samen Plana de l’Arc vormen.

Weg van de massa, rust en natuur

Als je weg van de massa wilt en rust zoekt in de prachtige natuur dan ben je hier zeker op de juiste plek. Kom Cabanes en de omgeving ontdekken en zie dat het eigenlijk een levend museum is.

Kortom, een toeristische website ontworpen voor iedereen en dat de eerste ervaring met Cabanes uniek is. Naar de website via deze link Turisme Cabanes.