Zien in Castellon de la Plana

Castellon de la Plana heeft ruim 147.000 inwoners. Deze stad heeft een historisch centrum met mooie oude gebouwen. De vele terrassen zult u zeker niet over het hoofd zien want op bepaalde tijden zijn deze overvol.

In 1991 is er de universiteit  Jaume I opgericht en bevindt zich op een moderne campus. De lokale economie is gebaseerd op ambachtelijk werk en de industrie.

Zeer leuke dagtrip

Castellon de la Plana is zeer leuk om als dagtrip te doen vanuit Valencia. Of andersom kan ook natuurlijk. Met de trein is dit binnen een uur te bereizen.

In Castellon de la Plana zijn ook een aantal bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen en een bezoekje waard is.

Natuurlijk is het mogelijk Castellon en omgeving per fiets te ontdekken. Er zijn meerdere fietsverhuur bedrijven.

Dit moet je zien in Castellon de la Plana

Mercado Central

Overdekte markt met veel verse producten. Hier haalt de lokale bevolking de dagelijkse boodschappen. De markt sluit wel om 14.00 uur dus wees er op tijd bij.

Adres: Plaza Mayor

Plaza Mayor

Adres: Plaza Mayor

In het hart van Castellon de la Plana is dit plein gelegen. Hier zijn oude gebouwen, de kerk, de fontein, vele terrasjes en restaurants en een diversiteit aan kleine winkeltjes te vinden.

Kerk Santa Maria

Deze kerk is gelegen in de oude stad nabij de Mercado Central

Basilica de la Mare de Deu del Lledo

Real Casino Antiquo

Adres: Plaza Puerta del Sol 1

Ayuntamiento (stadhuis)

In het begin van de 18e eeuw is dit gebouwd. Met een prachtige gevel in Toscaanse stijl.

Hennepmarkt, De Llotja del Canem ‘ 

Adres: Carrer Cavallers, 1

In de 17e eeuw werd dit gebruikt door handelaren in touw en hennepdoeken. Tegenwoordig wordt dit gebouw gebruikt voor tijdelijke voorstellingen en culturele evenementen.

El Fadrí 

Deze klokkentoren van wel 60 meter hoog is van maandag tot en met vrijdag te beklimmen en biedt een fantastisch uitzicht over de stad en omgeving. Dit is het meest symbolische gebouw van Castellon de la Plana en wordt zelfs de toren van Pisa genoemd.

El Fadri ligt op het Plaza Mayor en gaat stipt om 12 uur open.

Postkantoor, Correos y Telegrafos

Een prachtig historisch pand uit 1932. Zeker de moeite waard om dit gebouw te bekijken.

Ribalta Park

Een prachtig park aan de rand van de stad is in 1898 ontstaan. Omgeven door vele bomen, vogels, planten en heerlijke plekjes om even bij te komen. De meest symbolische plaats van Castellon.