Vinaròs, een pittoresk stadje

Vinaròs, Costa del Azahar

Vinaròs is een zeer gezellig en pittoresk stadje in de Costa del Azahar met een mooie vissershaven en zeer bekend om de heerlijke gamba’s! In Vinaròs is de sfeer van de Mediterraan zeker te proeven. Het aantal inwoners telt ongeveer 28000.

Veel gezelligheid is te vinden op het centrale plein vlak aan de boulevard met vele restaurants. Hier kan je even neerploffen op een terrasje en een heerlijk drankje nuttigen.

De omgeving is rijk aan amandelbomen, olijfbomen en Johannesbroodbomen, en er is een prachtige kerk in het centrum. te vinden.

Elke donderdag markt op de promenade

Op Donderdag, elke week, is er een markt op de promenade.

Strandliefhebbers opgelet…dit is een perfecte plek met 25 baaien en stranden die uit totaal 12 km bestaat.

Dit moet je zien in Vinaròs

De kerk Archpriest de Assumpció is een zeer indrukwekkend gebouw. Deze kerk stamt uit 1586 en is gebouwd in Gotisch Renaissance stijl, de ingang is van prachtige Barokke. Met dikke muren en hoge klokkentoren is het een typisch voorbeeld van een historische kerk dat tevens als fort fungeerde.

De kerk bood namelijk bescherming tegen onder andere piraten. Sinds 1978 is deze kerk een Historisch-Artistiek Monument.

Ook de markt -Mercado Municipal- is een ander kenmerkend gebouw van de stad. Dit gebouw stamt uit 1928 op de plaats waar eerst de oude kerk van San Agustín stond. Overigens is de markt onlangs vernieuwd.

Er worden vele activiteiten rondom gastronomie gehouden. Van maandag t/m zaterdag kan je hier terecht voor heerlijke verse producten, waaronder de gamba’s.

Festiviteiten

Ieder jaar vanaf begin februari barst het Carnaval weer los, dit feest duurt maar liefst 10 dagen. Tijdens het festival zijn de meest prachtige outfits te zien, er zijn veel parades en straatfestivals.

Daarnaast is Pasen ook een zeer belangrijk feest. Het wordt hier religieus gevierd met vele processies. Dit geldt ook voor de gamba’s. In Augustus is het Fiesta del  Langostinos, en in juli is de Nationale Gamba Kookwedstrijd. In November wordt in de stad de maand van de rijst gevierd.

Verschillende stranden

Voor de echte strandliefhebber zit je in Vinaròs goed want hier zijn in totaal 25 baaien en stranden van totaal 12 kilometer te vinden.

De twee grootste stranden die direct aan de promenade en de stad liggen zijn:

Op deze brede stranden kun je heerlijk van de zon en de zee genieten. Tevens zijn er verschillende watersporten te beoefenen.

Noordwaarts van de stad bevinden zich de natuurlijke baaien en kliffen, zoals bij Playa Sòl de Rui, Les Timbes en La Foradada.

Zuidwaarts van Vinaròs vind je meer rotsachtige baaien. Bij de baaien van Les Salines, El Fondo de Bola en Aiguadoliva kun je goed duiken en vissen en rustig zwemmen. Het nudistenstrand van de regio is Playa El Riu del Sénia.

Restaurants in Vinaròs

La Hacienda Del Mexicano

Mexicaans restaurant, gelegen aan de boulevard met uitzicht op zee.

Un Aplauso Para El Asador

Argentijns

Adres: Calle San Francisco 31 

El Barco

Dit restaurant bevindt zich aan de promenade bij Playa Forti.

La Taberna de Sito – 

Dit typisch Spaans restaurant serveert tapasgerechten.

Adres: San Agustin 24

Los Arcos

Dit restaurant ligt direct aan het strand van Vinaròs. Hier is het echt genieten van de heerlijke regionale smaken.

Adres; Paseo Colon, 9

Waar overnachten in Vinaròs?

Hotel Nou Casablanca ** –

Familiehotel in het centrum van Vinaros.

200 meter van het strand.

Appartement Vinaròs 

Hotel Hotel Teruel **

Meer hotels in Vinaros, lees verder op deze pagina