Het nieuwe voetbalstadion van Villareal

Voetbalclub Villareal CF in Castellon krijgt een nieuw stadion en wordt gerenoveerd tot een vijfsterren voetbalstadion. Onder leiding van de voorzitter Fernando Roig zal dit een enorme verbetering zijn. De voetbalclub is opgericht in 1923. Wist je dat Villareal de tweede belangrijkste stad van de provincie Castellon is?

El Madrigal werd in 2017 omgedoopt tot Estadio de la Cerámica.

foto; elperiodicomediterraneo

In drie maanden tijd zou de renovatie gereed moeten zijn. De werkzaamheden zullen starten wanneer op 15 mei de laatste wedstrijd is gespeeld van dit seizoen. Villareal CF speelt dan thuis tegen Real Sociedad.

De inhuldiging van het nieuw verbouwde stadion moet samenvallen met de viering van het 100 jarig bestaan van de voetbalclub. Het project wordt gefinancierd door CVC Capital Partners. dit is een investeringsfonds waarmee LaLiga heeft onderhandeld en voor de club miljoenen euro’s aan inkomsten heeft opgeleverd.

Naar schatting zullen de kosten zo’n 20 miljoen euro bedragen. Hieronder enkele van de verbouwingen die zullen plaatsvinden.

Volledig overdekte tribune

Het is de bedoeling dat de tribune volledig overdekt zal zijn. De bedoeling is om het leengoed van Villareal tot een van de beste in Europa te worden. Zo maakt de volledig overdekte tribune het mogelijk om de finale van de Euopese supercup te organiseren.

Een gigantische boog

Het nieuwe stadion krijgt een emblematische gigantische boog in de stijl van het San Mamés- of Anfield-stadion die de huidige bezoekerstribune zal bedekken. En die zal La Cerámica dan ook een spectaculaire uitstraling geven. 

Grada visitante del Estadio de la Cerámica.

foto: Eleperiodicomediterraneo

Meer ruimte tussen locaties

Een ander verbeterpunt is de modernisering van de logistiek van het veld. Zo moet er meer ruimte komen tussen locaties, in sommige delen van het veld. Om zo het comfort van de toeschouwers te verbeteren.

Dezelfde capaciteit

Wat betreft de capaciteit van het Cerámica-stadion met de verbouwing, moet worden opgemerkt dat het geen doel van de club is om de capaciteit van de locatie te vergroten. Maar dat het doel van de hervorming meer gericht is op modernisering en comfort. Daarnaast prioriteit geven aan de spectaculaire natuur van het stadion, die ongeveer 23.000 plaatsen zal behouden. 

Aan het vijfsterrenproject aan La Cerámica moet nog worden gewerkt om tot een ingrijpende verbouwing over te gaan.