Sagunto, Puerto de Sagunto

Sagunto-costa-azahar

Sagunto

Sagunto ligt op 15 minuten autorijden, circa 30 kilometer ten noorden van Valencia. Deze plaats telt ruim 64.000 inwoners en heeft nog een actieve haven.

Puerto de Sagunto is een populaire Spaanse badplaats, en in de zomer zult u hier veel Spanjaarden uit Madrid en Zaragoza aantreffen, ze hebben vaak een tweede woning aan de Spaanse kust.

Deze badplaats heeft een mooie wandelboulevard met veel terrasjes en een prachtig ruim zandstrand. Op de boulevard en in de buurt zijn veel restaurants te vinden waar ’s avonds een hapje en drankje genuttigd kan worden.

In 2018 is er een nieuw winkelcentrum VidaNova Parc bijgekomen met winkels zoals C&A, Casa, Decathlon, Jysk, Worten en een grote bouwmarkt Leroy Merlin. Heb je na al het winkelen honger gekregen dan kan je terecht bij een van de vele restaurantjes KFC, VIPS, Pans&Company.

Sagunto

Een paar kilometer landinwaarts ligt het oude Sagunto met een kasteel en mooie historische monumenten. Het kasteel is bewoond geweest door Iberiërs en Carthagers. Romeinen en Moren. Het oude centrum is zeer gezellig en vergeet niet de Plaza Mayor te bezoeken. Vanuit het centrum richting de heuvel ligt een voormalig Joodse wijk. Een wandeling door Sagunto is zeker de moeite waard.

Overnachten in Puerto Sagunto

Exe Puerto de Sagunto – ****

Gelegen in de zakenwijk van Sagunto en op 20 minuten wandelen van het strand

Hotel Austria 76 – **

Appartement Playa Puerto de Sagunto

Airconditioning, Balkon, Gratis Wifi, Luchthavenshuttle, Huisdieren toegestaan

Appartement Marisol

2 slaapkamers, Airconditioning en Balkon, Gratis Wifi