Ruta 99 in de Comunidad Valencia

Ruta 99 in de Comunidad Valencia. Een nieuw route is er door de toerisme afdeling van deze regio gepresenteerd. Deze route brengt je langs 24 dorpjes met minder dan 100 inwoners in de provincies Castellon, Valencia en Alicante. Dit kan per auto, camper, fiets of wandelend met een soort van afstempel bewijs.

We kennen natuurlijk allemaal misschien wel de welbekende route 66 in de USA die 4000 kilometer doorkruist. Deze snelweg verbindt Los Angèles met Chicago. Met de Route 99 is het de bedoeling om de meest onbewoonde gebieden met elkaar te verbinden in de Valenciaanse gemeenschap. Op deze manier worden de leeglopende dorpen weer een nieuw leven in geblazen.

Oude ambachten en heerlijke gastronomie

In de dorpen zijn oude ambachten nog te zien en daarnaast een lekkere gastronomie. Verder brengt de route je eveneens langs wijnstreken en olijfolie streken. Ook rijdt je langs erfgoed en monumenten die een grote historische waarde hebben.

Ga je mee op ontdekkingstocht? Er zijn nog veel onontdekte paradijsjes te vinden in deze regio’s.

Castellon en de gemeentes

De 17 gemeenten in de provincie Castellon staan hieronder vermeld

Fuentes de Ayódar, Herbés, Palanques, Vallibona, Villores, Castell de Cabres, Higueras, Matet, Pavías, Sacañet, Espadilla, Fuente la Reina, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat, Villamalur en Villanueva de Viver

Valencia en de gemeentes

De drie dorpen die meedoen in de provincie Valencia staan hieronder vermeld

  • Puebla de San Miguel,
  • Sempere
  • Carrícola.

Alicante en de gemeentes

De vier gemeentes die meedoen in de provincie Alicante staan hieronder vermeld

  • Benillup
  • Benimassot
  • Famorca
  • Tollos

Meer info bij GVA.es

Op de website ruta99.gva.es die hier speciaal voor gemaakt is, staat veel informatie over deze route. Uitgebreide informatie over de deelnemende dorpen, de route en een overzichtskaart. Helaas is dit alleen in het Spaans en Valenciaans te lezen. Maar als je op de computer met je rechtermuis klikt, kan je kiezen voor Nederlands.

De tweede fase, genaamd Ruta 99 Plus, staat al gepland. Hier zullen dorpen meedoen met meer dan honderd inwoners. Bedrijven zoals de Correos en IVAM zullen hier aan meewerken.

ruta99
Ruta 99 in Castellon