Fuentes de Ayodar, Bronnen van Ayodar

Fuentes de Ayodar ligt in het prachtige groene natuurgebied Sierra de Espadan. Dit natuurpark heeft een afmeting van 30.000 hectare in de Alt Palancia, Alt Millars en Plana Baixa in de provincie Castellon. Het hoogste punt is La Ràpita (1106 m).

Prachtig wandelgebied

Op deze plek magische plek zijn prachtige wandelingen te maken langs het water en ondertussen genieten van de flora en de fauna. Het is wel een eindje rijden door de bergen maar wel een mooie rit. En als u van fotograferen houdt dan zijn hier zeker mooie plaatjes te schieten.

De omgeving is heerlijke om een dag door te brengen in de natuur en te genieten van het buitenleven. Overnachten is mogelijk in een Casa rural of in een hotel in Ayodar of Fuentes de Ayodar.

Daarnaast zijn er diverse wandelroutes te maken. Er wordt altijd een rondje gewandeld zodat u weer op dezelfde plek terugkomt. De wandelroutes zijn altijd gemarkeerd. En zijn goed te doen voor jong en oud. Belangrijk is wel om goede wandelschoenen aan te trekken.

Pozo Negro

De Pozo Negro, “de zwarte put”, is een van de wonderen van Ayodar. Ontstaan door slijtage door de jaren heen, het water is echt heel helder en schoon. In de zomer is het een druk bezochte plek. Veel Spanjaarden komen hierheen om af te koelen.

De fontein ligt onder een gigantische boom waar 2 kranen uitmonden en bovenin is de afbeelding te zien van Santa Rita.

Kleine rivier

Het hele jaar door stroomt de rivier door het dorp en is dan ook een belangrijke stroom van leven.

Dit is dan ook de natuurlijke habitat van talrijke botanische en diersoorten. Tevens levert het irrigatiewater aan de plaatselijke tuinen en aan huishoudens. Om even lekker te badderen en af te koelen in de zomer is dit een ideale plek.

Cañar fontein

De Cañar fontein is de bron die het dichtst bij het dorp ligt. Gelegen naast de Chico rivier in een recreatiegebied voor recreatie- en picknickplaatsen. Het is een fijne plek om de middag met familie of vrienden door te brengen en te ontspannen met het geluid van de rivier.