Pobla de Benifassà, zoekt familie voor plaatselijke bar

Pobla de Benifassà, zoekt familie voor plaatselijke bar. We schreven al eerder over een ander dorp in de provincie Castellon die een gezin zoekt voor hun verlaten dorp. Nu is het dorp La Pobla de Benifassà die een gezin zoekt. De bedoeling is om de plaatselijke bar te runnen en een woning voor een symbolisch bedrag te huren.

Het dorp met ongeveer 213 inwoners ligt op een drietal grenzen tussen Catalonië, Aragon en de Valenciaanse gemeenschap in de meest noordelijke regio Bajo Maestrazgo. De hoofdstad van deze regio is Vinaros.

Gemeenteraad doet oproep via sociale netwerken

Nu heeft de gemeenteraad een oproep gedaan via de sociale netwerken om een gezin te zoeken die in dit leeglopende dorp willen gaan wonen en dus ook een bedrijf willen runnen. De plaatselijke cafetaria La Societat, welke is aangewezen als erfgoed en eigendom van het stadhuis. Ook zullen de nieuwe bewoners belastingvoordelen en mooie aanbiedingen tegemoet zien. Het nieuwe gezin dient wel schoolgaande kinderen te hebben, is de eis. Daarnaast is horeca ervaring ook wel enigszins belangrijk.

La_Pobla_de_Benifassá

Huidige uitbaters willen stoppen met het Cafetaria

Cafetaria La Societat, is ongeveer tien jaar geleden verbouwd tot een moderne bar. En toch willen de huidige uitbaters het dorp verlaten waardoor het café moet worden gesloten. Maar als er nieuwe uitbaters gevonden worden dan kan er weer opnieuw leven in worden geblazen. De Cafetaria is gelegen in het centrum van het dorp in de hoofdstraat de Carrer Major.

Verder zijn in het dorp enkele basisvoorzieningen zoals een apotheek, restaurants, landelijke accommodaties (Casa Rurales) en artsen.

In de omgeving van de Bajo Maestrazgo zijn nog vier andere dorpen in de buurt

  • Ballestar
  • El Boixar
  • Coratxà
  • Fredes

Gelegen in een vallei die omringd is door prachtige natuur in de bergen. Tevens zijn hier prachtige wandelpaden voor een heerlijke wandeling, landbouwgebieden (olijfbomen, artisjokken, citrusvruchten) en diverse restaurants. De rivier de Cenica ontspringt in deze omgeving en het water wordt opgeslagen in het stuwmeer Ulldecona. Het dorp is bereikbaar via de CV-10, CV-11, CV-105 en als laatst de CV-107.

Verder is de afstand van Morella in 50 minuten te rijden en op een uur afstand van Peñíscola.

Aanmelden?

Zie jij je wel zitten in dit dorp? Net als in de andere dorpen van het lege Spanje kunnen toeristen nog wel wat geld in het laatje brengen. De ligging van Pobla de Benifassà, is te vinden op Googlemaps.

Als u zich wilt aanmelden dan kunt u een mail sturen naar info@lapobladebenifassa.es. Bellen met telefoonnummer 977729051 of via de website van La pobla de Benifassa.

castellon-benifassa
Afbeelding: Minube