Nieuwe gratis parking in Benicàssim

Benicàssim– In het zuidelijk gelegen deel van Benicàssim aan de Costa del Azahar komt een nieuwe parkeerplaats voor 250 auto’s. De parking is gelegen dicht bij het Heliópolis strand met drie nieuwe strandbars. Het perceel is reeds voorbereid voor het gratis parkeren van uw auto in de zomer.

Gratis parkeren in Benicàssim

Het perceel met een afmeting van 5000m2 kan dus gratis gebruik van gemaakt worden de komende tijd. De parking is gelegen tussen de Calle Doctor Fleming en Calle Apostel Santiago. De verantwoordelijke Wethouder Carlos Diaz zegt hierbij “Het heeft een capaciteit om ongeveer 250 auto’s te huisvesten”

Parkeren vlakbij het strand

De burgemeester Carlos Díaz bezocht de parkeerplek en wees erop dat deze nieuwe ruimte is ingezet als openbare parkeerplaats die gelegen is in een strategisch gebied op loopafstand van de zee. Nabij de drie nieuwe strandbars en zeer dicht bij het recreatiegebied Heliópolis.

Dit park heeft een uitgebreide wandelpromenade en een fietspad die aansluit in Grao de Castellon. In de zomer zijn er diverse activiteiten op het strand zoals de bibliotheek, gymnastiek, toeristisch entertainment en de bioscoop. Op het strand kan een bedje met parasol gehuurd worden, tevens verhuur van surfplanken en boten.

Naast deze parking zijn er ook nog 9 andere parkeerplaatsen die zich van noord tot zuid van de stad verdeeld zijn. Eveneens is parkeren in het centrum van de stad mogelijk zodat je lekker snel bij het hotel bent of een andere vrijetijdsbesteding.

Meer comfort voor bezoekers

“Hiermee geven we meer comfort aan inwoners en bezoekers die met de auto willen komen, zowel naar het strand als naar het stadscentrum”, aldus Díaz. Benicàssim heeft al 2.400 gratis parkeerplaatsen in de hele gemeente.

Breng eens een bezoek aan deze mooie plek en wandel eens heerlijk over de promenade waar de villa’s zijn te aanschouwen van vroeger. Neem een drankje bij een van de vele horecagelegenheden aan de boulevard.