National Geographic vermelding 2 plaatsen in Castellon

Castellon heeft weer iets om zeer trots op te zijn. Namelijk de vermelding van de lijst van 100 steden in Spanje die je zeker moet bezoeken. Dit zijn de plaatsen Morella en Peñíscola. Beide plekken hebben iets unieks en wat is er nou mooier om deze zelf te gaan ontdekken.

Morella

Morella in de provincie Castellon staat op plek 62 maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Sinds er een nieuwe weg N232 is aangelegd is Morella sneller te bereiken met een tijdswinst van 15 minuten. Vorig jaar heeft de president Sanchez deze weg geopend.

Ook is de omgeving van Morella werkelijk prachtig te noemen. zoals bijvoorbeeld Els Ports met lavendelvelden en saffraan. Deze “Valenciaanse provence” is echt het ontdekken waard.

Tuin van de dichters, Morella

In de buurt van de laatste toren, aan de voet van klooster San Francisco, vind je een van de best bewaarde schatten van Morella: de Dichterstuin (Jardin de las poetas). Deze eert beroemde figuren uit de poëzie, zoals bijvoorbeeld Vicent Andrés Estellés.

Klik op deze link, meer lezen over Morella

Peñíscola

Op plek nummer 72 staat Peñiscola en daar zijn we natuurlijk ook erg trots op. Want deze plek is zeer populair onder de Nederlanders. Kijk alleen al eens naar de Camperaars die nu overwinteren.

En in de zomer loopt het weer vol met Spaanse en Nederlandse toeristen.

Opvallend is het kasteel aan het eind van de boulevard. Dit is tussen 1294 en 1307 gebouwd en er zijn filmopnames gemaakt.

Peñiscola heeft ook een prachtig groot strand. En als je actief wilt zijn wandel dan eens over het natuurpark Sierra de Irta. En aan de andere kant van de berg ligt het prachtige dorp Alcossebre, wat ook een bezoek waard is.

Klik op de deze link, meer lezen over Peñiscola

Combineren tussen strand en binnenland

Met deze bovengenoemde plaatsen is het dus leuk om te combineren tussen het strand en binnenland. Ontdek het prachtige groene achterland van Castellon.

Neem de mooie kleuren, flora en fauna in je op. En kom aan de kust weer tot rust. Op de grote zandstranden en lekker langs de boulevard wandelen.