Naar Geldo om de streetart te fotograferen

Deze periode waarin het niet meer zo heet is kunnen we er weer even lekker op uit trekken om dorpen te bekijken.

Met het fototoestel in de aanslag kwamen we weer eens in Geldo terecht. Omdat we op Youtube DWvlogt zagen dat er fraaie graffitty is bijgekomen.

Zodoende dat het weer tijd werd om dit dorp aan te doen.

Aldaar aangekomen waren we positief verrast. Niet alleen omdat er een camperplek te vinden is.

Maar vanaf de nabijgelegen parkeerplek ook een route te volgen is die je langs de prachtige kunst leidt.

De urban art-kunstenaars, graffitikunstenaars en muralisten hebben naar aanleiding van het ImaginArte-festival grote oppervlakken versierd met hun werken.

Op deze manier pak je het gezellige dorpje Geldo mee. Een dorp in de provincie Castellon van de Alto Palancia en waar de Palancia rivier voorbij loopt.

Ook de ligging ten opzichte van de snelweg en het nabijgelegen Segorbe is ideaal te noemen. En Geldo heeft maar 643 inwoners.

Verder ligt het tussen de prachtige natuurparken Sierra de Calderona en Sierra de Espadán.

Culturele hoofdstad

Leuk om te weten is dat Geldo in 2023 de Valenciaanse Culturele Hoofdstad is. Samen met Guardamar del Segura (ruim 5.000 inwoners). Dankzij de promotie van zijn vele activiteiten die verband houden met cultuur, zoals de Culturele- en Sportweek.

Wat is er nog meer in Geldo?

Ondanks dat Geldo maar een piepklein dorp is heeft het wel een gemeentelijk zwembad. Een prachtige openbare barbecue plaats en sport faciliteiten.

Een hapje en een drankje kan genuttigd worden op een van de terrasjes die Geldo rijk is.

Als je nog wat energie over hebt dan ga je ook nog even naar Segorbe waar je een kasteel kunt bezoeken en daarna nog even kunt uitpuffen op een terras.

Bezoek Geldo en laat je verrassen

Het najaar is ongelooflijk mooi met de lichtinval om te fotograferen. Maar vaak is de zonnestand niet ideaal ten opzichte van de foto die je wilt maken. Maar in de ochtend of namiddag is het prima foto’s maken.

Je bent heerlijk buiten, in een openlucht museum, je geniet van de prachtige omgeving tussen de sinaasappelen in het echte Spaanse leven. Leuk toch?

Kom jij ook?