Segorbe, historische stad in Castellon

Segorbe is leuk om even aan te doen wanneer u op reis bent naar bijvoorbeeld het nabijgelegen Navajas. Segorbe heeft een Kasteel en een paar kilometer verderop bevindt zich de bron met de 50 kranen, La fuente de los 50 caños.

Segorbe staat ook wel bekend om zijn feest Entre Toros y Caballos, mannen op paarden die de uitdaging hebben om zes stieren in bedwang te houden en op te drijven in de smalle straatjes waaronder de bekende Calle de Colon.

Geschiedenis Segorbe

Vanaf de 18e eeuw was Segorbe een bloeiende economie en samen met Castellon de la Plana de grootste stad van de provincie Castellon. Maar na de onafhankelijkheidsoorlog van 1808-1814 raakte Segorbe in verval en bleef het aantal inwoners op circa 8000.

Door de opkomst van bouw aan de kust en de stad Castellon de la Plana verloren ze steeds meer macht en aanzien.

Tegenwoordig is het een toeristische bestemming.

La Fuente de los 50 caños.

Op een kleine twee kilometer afstand van Segorbe is de bron met de 50 kranen te vinden. Gelegen aan de rechteroever van de Palancia rivier. 50 kranen waaruit het water dat door de laatste regenval werd meegevoerd beeld de kracht van de rivier uit.

Boven elk van een kraan is een schild bevestigd wat overeenkomstig is met een Spaanse provincie. In het begin van de vorige eeuw stond het bekend als bron van Juan Albes of Juanalves.

Deze bron ligt in een prachtig natuurgebied. Er is een wandelroute te maken, Ruta de las Fuentes. Er is een restaurant is aanwezig en een speeltuin voor de kinderen.

Overnachten in Segorbe

Voordelig overnachten is mogelijk in een hotel of Casa Rural zodat u nog wat langer kunt genieten van de prachtige omgeving.

  • Hotel Maria de Luna – ***

In het hart van Segorbe gelegen en modern ingerichte kamers.

Meer informatie en actuele prijzen, klik op Hotel Maria de Luna

  • Complejo Rural La Belluga – **

Moderne appartementen, gevestigd boven het olijvenmuseum in een gerestaureerd olijvenmuseum. In het complex is ook een kleine supermarkt en snackbar gevestigd.

Meer informatie en actuele prijzen, klik op Rural La Belluga

  • Alojamientos Segóbriga Rural 

Een compleet uitgerust appartement met een 24 uurs receptie en gratis wifi. Er zijn 3 slaapkamers aanwezig en het ontbijt wordt in het appartement geserveerd.

Meer informatie en actuele prijzen, klik op Segóbriga Rural 

  • Camping San Blás 

Op de camping in Segorbe is een bungalow met 1 slaapkamer of 2 slaapkamers te boeken. Prachtig uitzicht op de tuin, restaurant, buitenzwembad en kinderspeelplaats. Er wordt een a la carte ontbijt geserveerd.

Meer informatie en actuele prijzen, klik op Camping San Blás

  • Hotel Spa Martín el Humano – ****

Voorheen een 18 eeuws ziekenhuis met Spa, modern ingerichte kamers en een aantrekkelijk overdekt terras. In het restaurant worden traditionele Valenciaanse gerechten geserveerd.

Meer informatie en actuele prijzen klik op Hotel Spa Martin el Humano