Tot ziens 2023, welkom 2024

Het jaar 2023 is weer voorbijgevlogen naar mijn idee. Even een paar keer met je ogen knipperen en je zit alweer in 2024. Wij wensen natuurlijk iedereen een heel gezond en goed 2024.

Op de valreep in de laatste week van December zaten we bij de notaris voor de overdracht van ons huis. We gaan maar weer eens verkassen en het mooie Moncofa verlaten. Maar we zitten daar nog wel vlakbij dus we hoeven nooit ver te rijden.

In deze tijd worden de laatste mandarijnen en sinaasappelen ook nog eens geoogst. En krijg ik ook een aantal in mijn handen gedrukt, zo aardig.

Verhuizen naar de campo

Verder kwamen we in dezelfde week een mooi campo huis tegen en een week later zaten we weer bij de notaris om het te kopen. Je kunt wel zeggen dat dit een prachtige afsluiting van 2023 was voor ons. In het prachtige Sierra de Espadan waar de natuur prachtig is en nooit verveeld.

De komende tijd zijn we bezig om zonnepanelen aan te leggen en een watervoorziening te maken. Off grid heeft een paar aanpassingen nodig, maar is zeer rendabel.

Eerste sneeuw gevallen in Morella

We zitten nu alweer in de tweede week van Januari en koning winter heeft zich gemeld. Met de eerste sneeuw die gevallen is in de regio Morella. In het binnenland van de provincie Castellon.

Ook de temperatuur is gezakt waardoor het in de nacht best fris is en ’s ochtends de kachel aan moet. Overdag is het met de zon heel goed te doen. Maar een ideale temperatuur om te verbouwen.

Nog steeds veel te droog

En nog steeds is het veel te droog door veel te weinig regen. Hierdoor drogen embalses snel uit, is de grond te droog en krijgen we meldingen met risico op branden. Er zijn al diverse kleine branden geblust in Castellon.

Verder zien we nog steeds heel veel campers die op ontdekkingsreis zijn, maar het worden er wel een beetje veel.

Nu ga ik weer even verder aan het werk want er moet natuurlijk ook geld verdient worden. En de houtkachel moet blijven branden.