Michelinster voor restaurant Atalaya in Alcossebre

In Valencia in het Palau de les Arts heeft de prijsuitreiking van de Michelin-sterren plaatsgevonden. Bij dit evenement vallen de beste chef-koks voor de gastronomie van Spanje en Portugal in de prijzen. Eén Michelin-ster gaat naar het Restaurant Atalaya in Alcossebre.

Bib Gourmand

In voorgaande jaren viel het Valenciaanse restaurant in de prijzen van de Bib Gourmand. Dit bracht een vermelding in de MICHELIN Gids in 2020 en 2021. Wij vinden dat best een prestatie voor een restaurant die in 2014 haar deuren opende.

Voor als je niet weet wat Bib Gourmand is. Bib is de afkorting van Bibendum (het Michelinmannetje). Naast het uitdelen van Michelinsterren, zijn er ook prijzen voor uitzonderlijke goed geserveerde gerechten (zonder de dranken). Kort gezegd….Bib Gourmand is het kleine zusje van Michelin.

Wat zijn de voorwaarden

  • Respectievelijke prijs- en kwaliteitsverhouding
  • Een driegangen gerecht met de keuze uit twee gerechten per gang.
  • Dit alles moet onder de prijsklasse € 37 vallen. Altijd voor hetzelfde bedrag te bestellen zijn, eveneens in het weekend.
Atalaya-Alcossebre
foto; Atalaya

In de provincie Castellon zijn nu drie Michelin sterren in de prijzen gevallen voor 2022. Samen met Cal Paradis en Raúl Resino in Benicarló. Dit maakt een totaal van twaalf restaurants die een Michelin-ster hebben.

Restaurant Atalaya wordt gerund door twee jonge chef-koks die al jaren clienten verrassen met avant-garde gerechten. De eigenaren, die ook een stel vormen, Alejandra Herrador en Emanuel Carlucci (Buenos Aires) hebben al eerder in restaurants met Michelin-sterren gewerkt.

Traditioneel en Seizoensgebonden gerechten

Er worden traditionele en seizoensgebonden producten geserveerd. Op drie manieren: een traditioneel en eenvoudig menu, een meer gedurfd, creatief en reizend menu, en tot slot een menu dat gerechten biedt met een Aziatische knipoog en de mediterraanse sfeer.

Volgeboekt tot 18 februari 2022

Wil jij nou ook eens lekker eten in dit restaurant dan zal je even geduld moeten hebben. Ze zijn helemaal volgeboekt tot volgend jaar 18 februari. Dus reserveer een tafel na Februari om zeker te zijn dat je hier een tafel kunt bemachtigen.

Atalaya-Alcossebre-michelin

Wijnen lokaal en internationaal

De wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en moeten passend zijn bij de gerechten. Het restaurant heeft een diversiteit aan wijnen. De wijn komt dan ook uit diverse landen zoals Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Argentinië.

Daarnaast wordt er de wijn uit de streek geschonken van het bekende logo I.G.P. CASTELLÓN. Te denken is aan onder andere Garnacha Merlot, Cabernet en Pinot Noir.

Niet alleen wijn maar tevens Cava, Aperitieven en speciale drank.

wijn-in-castellon
IGP wijnen

Hoe er te komen?

Wil jij na het lezen ook wel eens naar dit restaurant? Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen. Wist je dat Alcossebre een ontzettend leuke badplaats is? Het is dan ook echt een bezoek waard.

  • Camino l’atall 1A (Las Fuentes)
  • Alcossebre
  • 12579 Castellón