Alcossebre, schattige badplaats in Castellon

Alcossebre is een niet al te grote badplaats in de provincie Castellon en ligt aan de voet van het prachtige natuurgebied Sierra de Irta, tussen Peniscola en Torreblanca. Hier zijn 5 prachtige stranden te vinden welke goed beschut liggen voor een rustige vakantie, verdeeld over 10 kilometer kustlijn. Er is dus een diversiteit aan andere ongerepte stranden te vinden.

Prachtige wandel boulevard

In Alcossebre is een prachtige wandel boulevard aangelegd met vele terrassen en er is een gezellige jachthaven waar eveneens barretjes en restaurants te vinden zijn.

Omdat het een klein dorp is is het allemaal vrij overzichtelijk en gezellig, maar wel alles is aanwezig. Dus ook een tweetal grotere supermarkten zoals de Spar en de Consum. Bovendien is er geen massa toerisme en is nog niet vol gebouwd.

Vijf verschillende stranden

Er zijn vijf belangrijke stranden te vinden in Alcossebre. Sommige stranden hebben een blauwe vlag, dit houdt in dat het een kwaliteitsstrand is.

Op het strand zijn diverse activiteiten te ondernemen zoals waterskiën, zeilen kanoën, wakeboarden, snorkelen, waterfietsen, banana, duikschool, kayaks huren en nog veel meer.

Langs de stranden is een prachtige wandelboulevard aangelegd, zo loopt u eveneens over een stuk houten vlonder langs de stranden.

  • Carregador
  • El Playa Romà
  • El Moro
  • Manyetes (of Tropicana)
  • Les Fonts (Las Fuentes) Dit strand is het meest bezocht. Met een lengte van 360 meter en een breedte van 32 meter.
  • Er zijn enkele zoetwaterbronnen die uitmonden uit het strand afkomstig van de Sierra de Irta.

Eten en Drinken in Alcossebre

Er is volop keus aan restaurants in Alcossebre. U moet natuurlijk ook de beroemde Paella Valenciana of de Zarzuela proeven. De locale specerijen en verse vis is kenmerkend voor deze badplaats. Verder zijn er leuke barretjes te vinden waar je even een drankje kunt doen.

Wat te doen in Alcossebre

Klooster Ermita Santa Lucia, Een pittige wandeling naar het klooster met een spectaculair uitzicht. Het klooster is ook te bereiken met de auto.

Castillo de Xivert, Kasteel, Dit prachtige kasteel ligt hoog op een rotsklif en heeft duidelijke Christelijke en Arabische kenmerken.

Sierra de Irta, In dit mooie natuurgebied kan je hiken en biken. Dit is voorzien van gemarkeerde wandelpaden.

Boulevard Alcossebre

Overnachten in Alcossebre

Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden in Alcossebre zoals appartementen, vakantiewoningen, hotels. Alle accommodaties zijn op loopafstand van het centrum en het strand.