Eindelijk lente…

En toen was het eindelijk weer lente (Primavera) na een vrij koude periode. En dat is ook wel lekker voor de elektriciteitsrekening want met een kantoor aan huis moest de elektrische kachel vaak branden. Ook kan de extra deken van bed weer de kast in.

Deze winter was kouder dan de vorige en het leek wel of er geen einde aan kwam.

Maar nu was het wel een beetje extreem want we werden geplaagd door de Poniente in de Comunidad Valencia. Dit betekent in het kort een warme wind uit de bergen, het westen. En dat is niet fijn want dat kan flink benauwd aanvoelen. Wind kan het beste uit het oosten komen vanuit zee. Dat is het lekkerst.

Bloesems en planten staan in volle groei

Vrolijk wordt je ook weer van de natuur die nu volop in groei en bloei is. En we zien de konijntjes ook weer dartelen op het veld.

Deze welbekende amandel- en nectarine bloesems zorgen voor heerlijke amandelen die omstreeks september geoogst kunnen worden. Amandelen zijn heerlijke noten en ook gezond.

Lekker in de zon

Wakker worden met de zon is dan ook een verademing en ook even lekker in het zonnetje wandelen, fietsen of even op een terrasje. Nu is de temperatuur rond de 20 graden en zo mag het van mij wel het hele jaar zijn.

lente-in-castellon
Lente in de provincie Castellon