Campers…overal in de regio Castellon

Het is net een mierennest al die campers in Spanje. Overal zijn ze te zien tot ergernis van veel bewoners. Want ze staan op gratis camperplekken vlakbij de bewoonde wereld. Internationaal is het wel met Fransen, Duitsers, Nederlanders en veel Spanjaarden.

Campers ook in de regio Castellon, ze staan tegenwoordig al in zijstraatjes als de gratis camperplek vol is. Zoals in Moncofa en Almenara playa.

Niet officieel camperen

Officieel mag je geen stoeltjes neerzetten, want dan lijkt het op kamperen. Het is namelijk de bedoeling om hier 24 uur te staan.

Wel mag je aan een picknicktafel plaats nemen.

Maar veel houden zich hier niet aan en staan langer of gaan wisselen van plek. Heb je er wel eens over nagedacht waar ze al hun rommel moeten laten? En het chemisch toilet moet ook ergens geloosd worden.

Veel mensen snappen soms ook niet waarom ze niet even op een camping gaat staan. Want zo duur is dat ook weer niet in Spanje. In Castellon, Costa Azahar zijn ook een aantal vrij eenvoudige campings te vinden waar je maar 10 euro voor hoeft te betalen.

Want de economie en de lokale handel moet toch ook een beetje geholpen? Zoals bijvoorbeeld lekker op een terrasje voor een hapje en een snapje. Gebruik maken van de faciliteiten van de camping.

Steeds grotere campers

Daarnaast worden de campers steeds groter en luxer. Tevens hangt er vaak een auto achter. Vroeger was dit een Smart. Tegenwoordig gaat de Mercedes mee en als het even kan twee motoren.

Soms ben ik echt verbaasd wat men allemaal meeneemt op reis. En vergeet vooral de prachtige elektrische vouwfiets niet, dat is dan wel weer handig op reis.

camping-tauro
Camping Tauro,  Benicàssim

Met een camper de provincie Castellon ontdekken

Aan de andere kant is het wel weer leuk dat men de provincie Castellon ontdekt. Want veel mensen zijn positief verrast over deze prachtige en groene omgeving. Zo trekken ze ook het binnenland in naar Montanejos of in de buurt van een meer nabij Ribesalbes.

Gratis camperplek bij Coves de Sant Jose, Vall d” Uxo

Ook de parking bij de grotten van Sant Jose bij Vall d”Uxo staat vaak vol met toeristen. Hier mag gratis worden geparkeerd en deze prachtige omgeving aan de voet van de Sierra Espadan wordt steeds meer ontdekt.

Wij wensen iedereen natuurlijk een aangenaam verblijf en geniet vooral van deze omgeving.