Gratis Camper of Caravan parkings in de provincie Castellon

Met de Caravan of Camper reizen door de provincie Castellon aan de Costa del Azahar is een goed idee. Want hier valt veel te zien en te ontdekken. Als u op doorreis bent naar het zuiden of het noorden dan is het zeker aan te raden hier een paar dagen langer te vertoeven.

Overwinteren is geen probleem, overdag heerlijk in het zonnetje. Natuurlijk is het leuk om op een camping te gaan staan maar er zijn ook een aantal gratis plekken te vinden.

Gratis parking

Steeds meer Spanjaarden reizen met de Camper, er zijn reeds ruim 45.000 Spaanse campers op de weg, en zijn gek op gratis parkeren. Wist u dat…Spanje bezocht wordt door 250.000 buitenlandse campers?

Er zijn een aantal parkings waar men gratis kan staan, veel plaatsen zijn vlak aan het strand. Denk aan badplaatsen zoals Vinaros, Oropesa, Benicasim, Peniscola, Castellon, Moncofa, Almenara, Puerto Sagunto, Valencia.

Park4night, de handige Parking app

Met de app Park4night kunt u eenvoudig een plek zoeken, men laat hier commentaar achter en u kunt dus makkelijk kijken of deze plek al dan wel of niet iets voor u is.

Campercontact

Op de website van Campercontact zijn ook veel gratis overnachtingsplaatsen en mooie routes te vinden. U kunt eveneens een keuze maken tot €10 of vanaf €10 te betalen. Hier kunt u ook een app van downloaden.

AreasAC, Spaanse website voor Parkings

De Spaanse website AreasAC zijn eveneens een aantal overnachtingsplaatsen te vinden. Eenvoudig een provincie selecteren, vervolgens een parking area selecteren. Via de map is dan te zien waar deze parkings te vinden zijn.

Camper en Caravan producent te Peñiscola

Een leuk weetje is dat de grootste Camper en Caravan producent van Spanje, genaamd Benimar, in de provincie Castellon te vinden is, namelijk in Peñiscola. Elke 30 minuten rolt er een camper van de band, gemaakt door 250 werknemers. Sinds 2002 zijn ze onderdeel van het Franse Beursgenoteerde Trigano, die de merken Adriana, Chausson en Karmann produceren.

Deze pagina wordt nog aangevuld, dus kom nog eens terug.