4 Tips om met kerst te doen in Castellon

Castellon in de Comunidad Valencia is prachtig om te ontdekken en eens op tour te gaan. Zowel de kustplaatsen als het binnenland zijn beslist de moeite waard om eens te bekijken. Als je tijd over hebt en toch iets leuks wil doen hebben wij een paar tips voor je hieronder.

1. Kastelentour in Castellon

Kastelen bezoeken is altijd leuk om te doen. In de kersttijd is er vaak een leuke sfeer vanwege de kerstversiering. In Peniscola is deze versiering volop te zien. Vorig jaar nog in de prijzen gevallen met het mooist versierde kerstdorp van chocolademerk Ferrero Rocher.

Waar deze kastelen zijn te vinden staat vermeld in deze link kastelenroute

onda-kasteel
Kasteel Onda

2. Museum bezoeken

Je kunt zowel een openlucht museum bezoeken als binnen. Openlucht museum is bijvoorbeeld in Fanzara met fraaie straatkunst. Of binnen bij een olijfoliemuseum, scheepvaartmuseum of tegelmuseum in Onda.

Diverse musea is te vinden via deze link museumroute

olijfolie-museum-segorbe
olijfolie museum Segorbe

3. Natuurgebieden in Castellen, Valencia

In de provincie Castellon zijn prachtige groene natuurgebieden te vinden met een meer zoals Ribesalbes. Lekker wandelen en foto’s maken in Sierra de Irta of Sierra de las Palmes. Genieten van de flora en fauna die deze parken te bieden hebben.

Natuurgebieden zijn te vinden via deze link Natuurgebieden in Castellon/Valencia

Natuur-Castellon
Ribesalbes

4. Segorbe en Navajas

Navajas is bekend om Salto de Novia wat te vinden is aan de rand van het dorp. Hier stroomt de rivier de Palancia en heeft diverse watervallen. Daarna nog even wandelen en eten in het dorp om vervolgens Segorbe nog even aan te doen.

In Segorbe is een olijfolie museum te vinden en is een historische stad, die ook wel bekend staat om het bekende feest Entre Toros y Caballos. Ook rondom het kasteel en de stadsmuren zijn wandelingen te maken.

Meer informatie over Segorbe is te vinden via Segorbe historische stad.

Fuente-de-los50-canos
bron 50 kranen Segorbe

Trek er dus op uit in de Valenciaanse regio

Met bovenstaande vier tips hoef je je niet te vervelen. In deze Valenciaanse regio is volop te ontdekken en voor ieder wat wils. Proef ook de regionale wijn van de bekende bodega’s. Pak dus je (huur) auto, goede wandelschoenen, een camera en ga op ontdekking.