Warm water in Spanje met de Aparici Sol Elektrische boiler

Warm water in Spanje gebeurd doorgaans met een Elektrische boiler. Als je zonnepanelen hebt dan zou het toch mooi zijn als er een boiler bestond die je rechtstreeks op je zonnepanelen aansluit.

Het is natuurlijk mogelijk om warm water maken met een elektrische boiler op elektra of met een geiser aangesloten op het gas. Maar DE oplossing is een zonneboiler voor het maken van warm water. Bedenk dat iedere keuze heeft zo zijn eigen voor- en nadeel heeft.

Minder stroomverbruik door Energielabel A en B

Een elektrische boiler sluit je aan op het elektrische net en kost veel stroom. Gelukkig wordt het stroomverbruik steeds beter door middel van de nieuwe Energielabels A en B.

Daarnaast verbruikt een Geiser veel gas en dan is vaak het verwisselend van de gaspot. Op dit moment is de prijs van een Gaspot rond €18,-, dus best prijzig.

Maar een zonneboiler heeft eveneens nadelen. Naast dat deze duur in aanschaf is en in onderhoud zijn ze ingewikkeld om aan te sluiten en ze nemen veel ruimte in beslag.

Aparici SOL zeer geschikt bij Off Grid

Een mooie oplossing is de Elektrische boiler serie Aparici SOL. Deze kunnen rechtstreeks worden aangesloten op zonnepanelen zonder een inverter. En dat is perfect voor gebruik in Spanje en zeker bij off grid (geen aansluiting op het netwerk zoals als water en elektra).

Deze boiler is voorzien van 2 indirecte verwarmingselementen van 30V en 60V. U kunt dus 2 of 4 panelen van 24V rechtstreeks aansluiten op de Aparici SOL elektrische boilers.

  • Geen ingewikkelde dingen
  • Verkrijgbaar in 50 liter, 80 liter, 100 liter en 120 liter
  • In Nederland verkrijgbaar in 75 liter en 100 liter
  • Voordelig in gebruik
  • Eenvoudig
  • Volledig verwarmen met de zon
  • Horizontaal en Verticaal te plaatsen
  • Droge weerstand
  • Smart controller
  • 100% ECO !
Aparici-SOL-solar-termo

Energiezuinige boiler

Omdat deze SOL boilers voorzien zijn van een SMART ECO controller is het een energiezuinig apparaat. De slimme Controller zorgt ervoor dat het zo zuinig mogelijk werkt. Gedurende 1 tot 2 weken zal hij het verbruik opmeten en daarna verder gaan in de meest zuinige stand.

Eigenlijk is dit de aangepaste versie van de Aparici RXI serie. En hebben dan ook Energielabel A en B gekregen.

Ideale Boiler in Spanje

Met de vele zonuren in Spanje is de aanschaf van deze Aparici SOL voor inwoners van Spanje zeker een slimme keuze.

Voor de Nederlandse markt is er een model met de mogelijkheid voor aansluiting op het net zodat er tijdens de winter bij verwarmt kan worden. Meer info kijk bij Ecotopper.nl.

Waar kan ik deze Aparici Sol kopen?

In Spanje zijn ze online verkrijgbaar bij onder andere TermosElectricos. Mocht u nog vragen hebben dan kan dat in het Nederlands, Spaans, Engels en Frans.

aparici-sol
Warm water met Aparici Sol