Vlaggen op het strand voor slechtzienden in Moncofa

Moncofa– In de gemeente Moncofa in de provincie Castellon hangen nu vlaggen voor slechtzienden en mensen met dyschromatopsie. Dit is een initiatief van het regeringsteam voor iedereen die moeite heeft om kleuren te onderscheiden. De kleuren kunnen nu makkelijker onderscheiden worden door middel van tekens of codes die op de vlaggen zijn gestempeld.

Waarschijnlijk zijn de stranden in Moncofa en ook van de provincie Castellon de enige waar deze speciale vlaggen nu wapperen.

Veiligheid verbeteren

De burgemeester van Moncofa, Wences Alós, zegt hierbij “de installatie van deze speciale vlaggen voor mensen die moeite hebben met het onderscheiden van kleuren, helpt de veiligheid te verbeteren, waardoor het leven van zowel deze mensen als hun families gemakkelijker wordt” Hierdoor worden de stranden van Moncofa inclusief met nieuwe geïmplementeerde diensten om de stranden te verbeteren.

vlaggen-moncofa
Speciale vlaggen in Moncofa

De kleuren van de vlaggen

De kleuren van de vlaggen op de stranden zijn Groen, Geel en Rood voor de herkenbaarheid. Het verschil zit in de bedrukking van drie symbolen die op elk van de vlaggen staan. Hierdoor kunnen mensen die kleurenblind zijn beter de betekenis ervan begrijpen.

Dit systeem vertegenwoordigt de kleuren van de vlag door middel van drie symbolen;

  • Groene vlag, met een diagonale balk naast een driehoek die naar rechts wijst:
  • Gele vlag, met een diagonale balk:
  • Rode vlag, een driehoek die naar links wijst

Deze vlaggen zijn als het ware ook een verkeerslicht voor zwemmers, waarbij groen geschikt is om te zwemmen, geel is voorzichtigheid en rood is gevaar en verboden om te zwemmen.

De stranden van Moncofa worden nu inclusiever

De eerste burgemeester van Moncofa, de wethouder voor Stranden, Pedro Sales en de burgemeester van Toerisme, Lola Alós, hebben een expliciete erkenning willen geven aan het werk dat ze hebben ontwikkeld namelijk: De stranden van Moncofa inclusiever te maken .

Valenciaanse Oliva, eveneens deze vlaggen

Een andere badplaats waar eveneens deze vlaggen hangen is de Valenciaanse badplaats Oliva met tekencodes voor slechtzienden, kleurenblindheid en dyschromatopsie. Op deze manier worden het inclusieve en toegankelijke stranden voor iedereen.

vlaggen-in-oliva