Vilafames,een pittoresk dorp met een kasteel

Vilafamés, een pittoresk dorp met een kasteel. Erg leuk om te bezoeken. Lekker wandelen door de straatjes waar vroeger de moren liepen. Bij het aanrijden van het dorp is het al te zien dat het wat hoger ligt. Ook ligt Vilafamés tegen een bergwand aan en hierdoor de straatjes steeds smaller worden. Parkeren doe je onder aan in het dorp op de algemene parkeerplaats.

Ontdekken moet je zeker want het staat op de lijst van de 50 mooiste dorpen die Spanje rijk is.

MACVAC Museum

Dit leuke dorpje wordt ook wel kunstenaarsdorp genoemd omdat er vele kunststukken zijn bewaard van de jaren ’20 tot de beginjaren ’50. In het museum voor de moderne kunst zijn er circa 500 kunstenaars opgenomen zoals Warhol, Udaltsova, Basquiat, Picasso, Ripollés en Chillida. Het museum is geopend op 18 augustus 1972. Meer informatie over dit museum klik op MacVac museum.

Roca Grossa

Tijdens de wandeling loop je zo tegen een enorme rots aan. Genaamd de Roca Grossa. Het lijkt wel of deze uit het stenen tijdperk komt. Als je deze steen aanraakt dan mag je drie wensen doen en ze zeggen dat er dan altijd eentje zal uitkomen. De steen weegt maar liefst 2160 ton en een afmeting van 832 kubieke meter.

Lokale Olijfolie en Wijn

In de provincie Castellon zijn veel wijngaarden en olijfolie gebieden te vinden. Hier is het ideale klimaat voor de productie er van. In Vilafamés zijn een paar winkeltjes en ook in restaurants waar je deze kunt kopen. Vergeet dus niet Olijfolie, want deze is zeer populair en lekker uit deze streek. Bovendien is Olijfolie zeer gezond en zijn Spanjaarden hier gek op.

Restaurants in Vilafamés

Je hoeft niet bang te zijn voor een stil dorp want het bruist hier. Op mooie dagen zitten de terrasjes overvol. Tijdens de wandeling zijn er veel barretjes en restaurants te vinden. Mocht je dus moe zijn van de wandeling dan kan je neerploffen op een van de terrassen.

dorpsplein

Het kasteel

Als je dan uiteindelijk langs de prachtige oude huizen hebt gewandeld wordt je boven op het kasteel op een prachtig uitzicht beloofd. Hier kan je dan even mooie plaatjes schieten. Dus zorg voor goede wandelschoenen en een goede fotocamera om dit allemaal vast te leggen.

Veel is tijdens de oorlog verwoest maar de ruïne is nog aardig intact gebleven. Ook zijn er leuke doorkijkjes en rondom een mooi uitzicht over het hele gebied. Vind je het leuk om nog meer kastelen te bezoeken? Lees dan even verder bij de Kastelenroute.