Sinaasappels kopen aan de deur

We gaan maar weer eens naar een dorpje om de schattige sfeer op te snuiven. Maar ook om foto’s te maken van oude deuren, gevels, ornamenten en oude panden. Voor ons Instagram account Puertasdeaqui. Vanaf 2019 is dit een soort hobby geworden sinds de aanschaf van een fotocamera.

Eerst moest er natuurlijk flink geoefend worden met plaatjes schieten en waar kan dit niet mooier dan in de natuur. Close-ups van bloemen, bomen, waterdruppels op de blaadjes, spiegelingen in het water en ga zo maar door. Vaak werden de foto’s bij thuiskomst weer gewist.

Totdat we op Instagram iemand tegen kwam die deuren fotografeerde. Na wat meer zoekwerk kwamen we nog meer tegen. Deuren en ramen van overal over de wereld, oude exemplaren, kapotte, bijzondere en dat bracht inspiratie om dat ook eens te gaan doen.

Sinaasappels aan de deur te koop

Hee, wat zien wij daar nu hangen? Kan je hier sinaasappels kopen ofzo? Nou dat is grappig, je kunt gewoon een zak sinaasappels kopen en het geld, vaak €3,– door de brievenbus werpen. Dit alles gaat op vertrouwen, want dat kan hier nog. Je haalt het natuurlijk niet in je hoofd om in een dorpje te stelen toch?

Vaak zijn er zoveel sinaasappels over, want we zitten tenslotte aan de Costa Azahar met de vele landbouw van mandarijnen, citroenen en sinaasappels. Dus zo van de campo en voordelig ook nog.

sinaasappels-castellon
Sinaasappels kopen aan de deur

Dorpen zijn omringd door landbouwgebieden

De dorpen in Castellon liggen veelal tussen de landbouw gebieden en veel Spanjaarden hebben wel een stukje grond om lekkere dingen te verbouwen. In deze dorpjes is een leuke sfeer, niet druk en gezellige terrasjes.

Stap eens uit de routine en bezoek ook eens een dorpje. Let eens op andere details en maak foto’s van de omgeving. Wedden dat jij een hele andere kijk op de wereld krijgt?

citroenen-kopen-aan-de-deur