Route langs de oude spoorlijn, tussen Oropesa en Benicàssim

Route Via Verde del Mar, tussen Oropesa en Benicàssim. Via de oude spoorlijn tussen Oropesa en Benicàssim langs de kust is een prachtige route gemaakt. Je kunt namelijk een mooie tocht maken van 6 km heen en 6 km terug Op de fiets of wandelend over het platte en verharde oppervlak.

De route wordt ook wel Via Verde del Mar genoemd. In de provincie Castellon zijn nog wel veel meer van deze Via verde routes te vinden waar voorheen een spoorlijn liep. De vertaling van Via Verde del Mar is “De groene weg van de zee”.

Langs prachtige natuur en uitzichten

Deze Via Verde route brengt je langs prachtige landschappen, de natuurlijke omgeving van Monte Bovalar. Met een prachtige vegetatie en mediterrane pijnbomen.

Je ziet de baaien en rotsbodems van het La Renega strand. Eveneens is de omgeving Les Patgtes de Bellver te zien.

Geschikt voor kinderen en volwassenen

Tijdens de 6 kilometer tocht is het mogelijk om even uit te rusten. Je kunt neerploffen op bankjes en je kunt je fiets in een van de fietsrekken neerzetten. Verder heb je tijdens de route uitzicht op de uitkijktorens van La Corda en een mooi zicht op Oropesa la Vella.

Het is een platte en eenvoudige route die voor kinderen geschikt is. Tevens geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit.

via-verde-del-mar
foto; www.oropesadelmarturismo.com

Hoe kom je bij de Route Via Verde del Mar?

Vanuit Oropesa del Mar begint de route bij Playa de la Concha. En vanuit Benicàssim, bij Calle del Palassiet, naast Playa del Voramar. Als je met openbaar vervoer gaat via de buslijn Castellon-Oropesa-Castellon. De bus stopt bij het La Concha strand. Van daaruit is het nog 500 meter naar de toegang.

Verder neemt de route je mee over een metalen brug bij de ingang van Puerto Deportivo.

Vervolgens door een 600 meter lange tunnel ga je door naar Barranc de la Dona, Monte Bovalar. De weg vervolgt langs de kustlijn. Diverse uitzichtpunten en rustplaatsen zijn aanwezig. Het is dus een route van totaal 12 km.

De route met de plattegrond downloaden, klik op Via Verde del Mar.