Redenen om een huis te kopen in de regio Castellon

Bij de zoektocht naar een woning wordt er niet vaak aan de regio Castellon gedacht. Maar wist je dat dit best een ideale omgeving is? Men kijkt meer naar de regio Murcia omdat hier de meeste makelaars gevestigd zijn en een groot aanbod te vinden is. In de regio Murcia zijn dan eveneens veel toeristen te vinden afkomstig uit Rusland, Noorwegen, UK en Nederland.

Ben je nou op zoek naar een woning, kijk dan eens goed. In het noorden van Spanje kan het in de winter erg koud zijn met zelfs sneeuw.

Helemaal in het zuiden tussen Malaga en Portugal is het in de zomer best heet en droog te noemen en in de winter kan het veel regenen en stormen. De beelden op televisie met auto’s en horeca interieur die door de straten drijven is ons niet onbekend. En zo ook de stranden waar soms niets van overblijft door de storm.

Regio Castellon, echt zo gek nog niet!

De regio Castellon-Valencia blijkt helemaal zo gek niet te liggen, juist heel fijn en uniek. Omdat de regio om een hoekje ligt zorgt dit voor aangename zomers en milde winters. Het hele jaar door een aangename temperatuur en een jas is vaak niet nodig.

En de kans op volgelopen straten en weggeslagen stranden is vrij klein in dit gebied. Er wordt vaak gedacht, hoe zuidelijker hoe warmer. Maar als je op de televisie het weerbericht in de gaten houdt dan is dit een fabel.

Natuur-in-Castellon

Prachtige natuur en voordelige woningen

Ook heeft de provincie Castellon prachtige natuurgebieden, veel onontdekte plekken waar je van zult opkijken en dan echt positief verrast zijn. Tevens is de ligging ten op zichtte van Valencia ideaal te noemen en goed te bereizen, ook vanaf het vliegveld gezien.

En de centrale ligging om een uitje te maken naar bijvoorbeeld Madrid en omgeving is helemaal prima te doen in circa 3,5 uur met de auto.

Bij de zoektocht naar een woning op internet zul je verbaasd staan van de voordelige woningen die hier aangeboden worden. De prijzen zullen een stuk lager liggen dan je gewend bent in Nederland.

Wij hebben al diverse vrienden en kennissen geholpen aan een woning.

Kijk ook eens naar een woning uit bankbeslag, welke echt voordelig kunnen uitvallen. Zo hebben wij een huis gekocht van de bank voor veel lager dan de vraagprijs.

Castellon-kaart-weer
Castellon-kaart-weer

Wijnstreek in Castellon

Een echte wijnstreek is te vinden in de regio Castellon. En hier zijn een aantal bodega’s te vinden waar je wijn kunt proeven en tevens kunt overnachten.

Bekende wijnen zoals Cabernet, Chardonnay en Pinot Noir. In het noorden van de regio is de meest traditionele leven te vinden met zeer goede wijnen. Kijk ook eens op de pagina Wijnroute in de provincie Castellon.

Nog meer voordelen wonen in Castellon:

 • Nog echt Spaans.
 • Woningen een stuk goedkoper dan in commerciële gebieden
 • Belastingen goedkoper
 • Eten, drinken e.d. goedkoper
 • Minder criminaliteit (bijna laagste van Spanje)
 • Heerlijk lokaal Spaans eten. Geen commerciële rommel.
 • Veel rustiger op de stranden, restaurants en winkels
 • Nabij vliegveld Valencia
 • Vele natuurgebieden in de buurt
 • Bodega’s en Olijfgaarden
 • De rust… en drukte kan je opzoeken in een stad als Valencia of Castellon
 • Groot aanbod woningen in diverse prijsklassen
 • Zeer mooie stranden

Kunnen wij helpen?

Teveel redenen om op te noemen waarom je naar de regio Castellon moet komen. Je zult zelf op ontdekkingstocht moeten gaan om dit te ondervinden.

Misschien kunnen wij jou helpen met de zoektocht omdat wij hier al jaren komen.

Wij kunnen voor jou een woning bezichtigen, de kadastrale gegevens opvragen en helpen met een afspraak bij de notaris. Lees ook de pagina Wij kunnen voor jou een woning bezichtigen.

oropesa-del-mar
Lekker leven in Castellon