Wij kunnen voor jou een woning bezichtigen

Wij hebben inmiddels veel ervaring in de regio Castellon en hebben voor onszelf, voor familie en vrienden diverse huizen aangekocht, verkocht en verbouwd. Omdat wij hier al jaren komen weten wij onze wegen te vinden en hebben dus al veel ervaring opgedaan.

Tevens hebben wij de nodige contacten die ons kunnen ondersteunen. Lees ook het blog Wie zijn wij.

Wij willen jou graag helpen hiermee, omdat het van afstand moeilijk kan zijn vooral in de Corona tijd. Als jij de gegevens hebt van de woning een stuk grond en je hebt al contact gezocht met de betreffende makelaar dan kunnen we met die partij een afspraak inplannen voor bezichtiging.

Kadastrale gegevens

Voor we naar de bezichtiging gaan zullen we met jou contact opnemen en het een en ander doornemen. We vragen alvast de kadastrale gegevens op die we vervolgens zullen mailen.

In het Catastro staan gegevens zoals de beschrijving van het gebied, de regio, de locatie, afmetingen en waar de woning is geplaatst.

In de kadastrale gegevens is te zien of de gegevens goed zijn bijgewerkt. Het zou best eens kunnen dat het een en ander is verouderd en aangepast dient te worden. Bijvoorbeeld als er later een zwembad of een garage is bijgebouwd.

Afspraak makelaar

Als jij weet via welke makelaar de woning verkocht wordt dan kunnen we een bezichtiging inplannen. Misschien heb jij al contact gehad met de betreffende makelaar, mocht dit niet zo zijn dan kunnen wij een afspraak inplannen.

Wij gaan er echter wel van uit dat jij je goed voorbereid hebt en ook weet waar je ongeveer terecht komt.

Je kan woningen in Castellon via allerlei websites vinden in verschillende prijsklassen en gebieden. Lees ook ons blog 10 bekende huizenwebsites.

Zonder makelaar een huis aankopen behoort tot de mogelijkheden, dan moet je er achter zien te komen wie de eigenaar is. Dit scheelt al aanzienlijk in makelaarskosten en zonder makelaar is het mogelijk om het bij de notaris te beschrijven.

Geduld is een schone zaak

Echter een huis aankopen gaat in Spanje er wel iets anders aan toe dan in Nederland en het vergt soms wel wat geduld.

Tijdens de bezichtiging gaan we foto’s en filmpjes maken, we kijken/vragen naar de bouwkundige staat, de omgeving. Vervolgens wordt de betreffende informatie naar jou gemaild.

Enkele voorbereidende tips

  • Bepaal je budget, wil je verbouwen of moet het huis grotendeels klaar zijn ?
  • Bepaal de regio, vlakbij het strand of in het binnenland
  • Maak een selectie van de woningen, ga geen 5 woningen per dag bekijken
  • NIE nummer aanvragen
  • Bankrekening openen ( Openbank, BBVA)

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal kilometer. Je kunt ons het beste vooraf mailen met alle informatie die je al hebt verzameld en dan kunnen wij kijken naar het kostenplaatje. Via email info@mooicastellon.nl.

huis-kopen-castellon
Woning kopen in Castellon