Penyagolosa, gefotografeerd vanuit Mallorca en Alicante

Penyagolosa is de grootste berg van de provincie Castellon. Met een afmeting van 1815 meter hoog. Twee fotografen konden deze berg van honderden kilometers afstand vastleggen met hun camera.

Top van Penyagolosa

Top van Penyagolosa

Penyagolosa is een natuurlijk wonder waar toeristen en inwoners van Castellón van kunnen genieten. Een flinke autorit en wandelend sta je voor de  ‘Gégant de Pedra’. Dit is de meest imposante berg van de provincie. En dit alles ligt in een prachtig natuurgebied.

Maar van honderden kilometers verderop kan je ook genieten van deze hoge berg die Castellon trots is. Is dit echt mogelijk? Jazeker, met een goede camera voorzien van een flinke telelens is dit te doen.

Twee berg fotografen hebben dit weten vast te leggen.

Penyagolosa vanuit Alicante

Penyagolosa visto desde el alto de Benicadell, en Alicante
Penyagolosa vanaf de top van Benicadell, in Alicante Alicante.com

Fernando Prieto heeft met zijn Olympus E-500 de berg weten te spotten vanuit Benicadell. Vanuit de provincie Alicante. Hij stond op een hoogte van 1104 meter. Zijn geluk was het goede zicht, en met een afstand van maar liefst 155 kilometer wist Fernando dit vast te leggen.

Distancia en línea recta entre el pico de Benicadell y Penyagolosa
Afstand in een rechte lijn tussen de top van Benicadell en Penyagolosa

Penyagolosa… vanuit Mallorca!

De andere fotograaf Pedro Miguel Mas heeft met zijn camera de Nikon D7200-camera de skyline vanuit Mallorca weten te fotograferen. En dat is ook best wel weer knap.

Pedro moest eerst wel de Coll des prat (serra de tramuntana) op 1200 meter hoogte beklimmen. En daar had hij een goed beeld om de berg in Castellon te spotten.

Penyagolosa capturado desde la isla de Mallorca
Penyagolosa vanuit Mallorca, Pedro Mas Pons  

Pedro zegt “Ik was aan het wandelen met een collega en probeerde de Puig de Massanella te bereiken om de zonsondergang te zien vanaf de top van het op één na hoogste punt van het eiland Mallorca. Even voordat we de top bereikten, bij de Coll des Prat, stopten we om de zon onder te zien gaan”

“Toen zag ik in de verte dit silhouet van een berg op het vasteland aan de horizon, helemaal boven de zee, perfect uitgelijnd met de zonneschijf. Dit was compleet onverwacht, en ik slaagde erin om wat foto’s te maken met mijn bescheiden 300mm zoom.” Aldus Pedro zijn uitleg op de website ‘Beyond Horizons’, welke gespecialiseerd zijn in dit soort fotografie.

Penyagolosa op de achtergrond, met de Puig Major de Mallorca op de voorgrond
Penyagolosa op de achtergrond, op de voorgrond Puig Major de Mallorca, Pedro Mas Pons

De verbazing van Pedro van deze shot is logisch. Aangezien de foto van Penyagolosa 276 kilometer verderop is genomen. Een echt record.

Wil je hier meer over weten, lees dan op deze pagina verder Natuurgebied Penyagolosa.

La distancia de la foto de Penyagolosa tomada por Pedro Miguel Mas desde la Serra de Tramuntana de Mallorca
afstand van Penyagolosa, foto Pedro Miguel Mas vanaf de Serra de Tramuntana op Mallorca. Ulrich Deuschle