Natuurgebied Penyagolosa, Castellon

Natuurgebied Penyagolosa in de provincie Castellon heeft een oppervlakte van 1.094,45 hectare. Het ligt tussen Vistabella del Maestrat, Villahermosa del Río en Xodos. Bovendien is het de op één na hoogste berg van de Valenciaanse Gemeenschap, met 1.814 meter hoogte. De andere hoge berg is Cerro Calderon met 1838 meter hoogte.

Er zijn veel historische overblijfselen in het park te vinden zoals  Iberische nederzettingen en overblijfselen van Romeinse wegen.

Bij bezoek aan dit park is het wel aan te raden om een windjack mee te nemen, want op de top kan het flink waaien.

Variatie aan flora en fauna

In 2006 is Penyagolosa uitgeroepen tot natuurpark. Hier is een gevarieerde vegetatie te zien die de bossen van steeneiken, eiken en dennenbossen domineert. En de fauna dan? Zeer veel roofvogels zijn hier te vinden, zoals de steenarend die opvallend veel aanwezig is.

Het natuurpark heeft prachtige wandelpaden. De beroemdste route is tussen Castelló en Sant Joan de Penyagolosa.

Dorpen in de buurt

  • Villahermosa del Río

Vanuit deze stad heeft u toegang tot het natuurpark Peñagolosa. De stad is een schilderachtige plek met witte huizen rond de parochiekerk.

  • Vistabella del Maestrat

Gelegen in de gemeente Alcalatén op Valenciaans grondgebied op een hoogte van 1249 meter. Dit is de bekendste plek met toegang tot het natuurgebied. Bekende festivals zoals Truffeldagen (eind februari) en de Mycologische dagen (begin Oktober).

  • Xodos

Xodos is het startpunt voor wandelingen in deze regio. De rivier Lucena ontspringt hier in de omgeving. Vroeger leefde men hier van veeteelt en landbouw. Het toerisme is tegenwoordig een bron van inkomen.

Overnachten in de buurt

Ook leent de omgeving zich uitstekend om hier wat langer te verblijven. Je kunt dan wat meer van de omgeving bekijken. Dan is een hotelovernachting wel handig. Dit kan vaak in een Casa Rural of een kleiner hotel.

Hoe er te komen klik op de link van de google maps, Penyagolosa.