Parque Natural Desierto de las Palmas

Desierto de las Palmas

Het Natuurpark ‘Desierto de las Palmas’ (Woestijn van de Palmen) is zeker de moeite waard om te bekijken. Dit park is al meer dan 20 jaar een beschermd gebied en heeft een oppervlak van maar liefst 3000 hectare. Het bestaat uit vijf stadsdelen namelijk Benicássim, Cabanes, La Pobla Tornesa, Borriol en Castellón de la Plana.

desierto-las-palmes
Desierto de las Palmes

Dit park ligt nabij Benicasim en om bij het informatiecentrum te komen kunt u het best de CV147 volgen. U kunt er komen via Castellon en als u de stad Benicasim verlaat.

Het park heeft een aantal Ruines zoals het Kasteel Montornés en het oude klooster.

Vanaf de hoogste toppen (694 meter) Mola del Morico en Bartolo (729 meter) kunt u genieten van een geweldig uitzicht op de kust.

                                                                           

Vegetatie in het park                                                                                        

Dit gebied heeft een uitgebreide vegetatie die u zult zien bij een wandeling. Typische struiken zoals een aardbeienboom, Laurustinus, Jeneverbes, Heide, Palm. Maar het grootste gedeelte is bezet door struikgewas zoals bijvoorbeeld Tijm, Rozemarijn, Witte jara, Zwarte Jara.

Desert-las-Palmes

Fauna  

Het gebied heeft tevens een verscheidenheid aan dieren, zo zijn er 120 vogelsoorten, hagedissen, kikkers, slangen. Maar ook konijnen, wilde zwijnen, vossen, eekhoorns en vleermuizen leven in dit gebied.

Wandelen en Fietsen

Er zijn verschillende routes en diverse restaurants waar u even kunt uitrusten. Het is een vrij gemakkelijke wandelroute met prachtige uitzichten en natuur. Er is hier een prachtige vegetatie te zien van bloemen, kruiden en bomen. Het is eveneens mogelijk om hier te fietsen.

 

 

  

 

 

 

 

[adinserter name=”Block 1″]