Parkeren op Airport Valencia en Castellon

Bent u met eigen auto en moet u vliegen terug naar Nederland dan is het altijd handig om je auto veilig te kunnen parkeren bij het vliegveld zodat u niet lang onderweg bent. Zowel Airport Valencia als vliegveld Castellon zijn voorzien van grote en ruime parkeerplaatsen.

Let er goed op dat niet alle verzekeringen uw auto dekken bij parkeren op een vliegveld.

Op vliegveld Castellon gratis parkeren

Op vliegveld Castellon is parkeren helemaal geen probleem. Er is eigenlijk altijd wel ruimte en parkeren is geheel gratis. U parkeert recht tegenover de hoofdingang en hoeft dus niet lang te lopen.

Op vliegveld Valencia is er zowel een kort parkeren als lang parkeren. Dit wordt duidelijk aangegeven op de grote borden boven de weg.

Bovendien is er een aparte parking voor de mensen die een auto gehuurd hebben. Dit wordt aangegeven met een blauwe P en de tekst Hire Car Park. U kunt daar uw auto terugplaatsen en de sleutel afgeven aan uw verhuurder.

De groene P is Express Parking waar u iemand af kunt zetten. U mag hier maximaal 15 minuten parkeren en dit is geheel gratis.

Lang Parkeren, P4

De gele P is voor lang parkeren. Dit wordt o.a. aangegeven met P4 en is ongeveer 6 minuten lopen vanaf de ingang terminal. U kunt op de website van Aena van tevoren een plaats reserveren. Het is mogelijk online alvast te betalen maar ook ter plaatse met creditcard in een automaat kan er betaald worden.

Uw kenteken wordt ingescand zodra u binnenrijdt zodat men weet dat u diegene bent die gereserveerd heeft. Als u een profiel aanmaakt op de website krijgt u korting en andere voordelen. Kosten al vanaf 5.95 euro per dag. U kunt online inchecken via deze link. 

Kort Parkeren

Als u kort wilt parkeren kunt u terecht bij P1. Deze zit pal tegenover de terminals. Hier kunt u via dezelfde link online reserveren en betalen. Het principe van aanmelden met kenteken is hetzelfde alleen betaald u veel meer.

Deze kosten zijn voor de eerste minuut 0.66 cent. Daarna vanaf de 2e minuut tot de 30e minuut 0. 23 cent en daarna 0.042 cent per minuut. Maximaal kan het oplopen tot 16 euro per dag voor de eerste 3 dagen. Na 3 dagen betaald u 12.25 euro per dag.

Let op! De bedragen zijn een moment opname en kunnen afwijken.