Onda, Castellon, Costa Azahar

De stad Onda bevindt zicht in het binnenland van de provincie Castellón, in de regio Valencia, amper 25 km van de stad Castellón en vrij dichtbij de belangrijkste toeristische attracties aan zee. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf Valencia, wat op slechts 65 km afstand ligt, en ook van de luchthaven Manises, op slechts 73 km afstand.

Onda is een van de grootste gebieden van de gehele provincie, met een oppervlakte van 108, 84 km2. Gelegen in een bevoorrechte locatie. Op het lagere stroomgebied van de rivier Mijares, tussen het natuurpark van de Sierra Espadán en de kustvlakte van la Plana.

Micro klimaat

Het typische klimaat is een uitzonderlijk droog mediterraan weer, met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 14 tot 15 ºC.  In de zomer is het droog en vrij warm en milde winters. Op 192 meter boven zeeniveau en er wonen ongeveer 26.000 inwoners.

Hoewel de oorsprong teruggaat tot de Iberische periode Onda, is de grootste pracht bewaard tijdens de islamitische nederzetting. Het erfgoed is een cultuur aan prachtige natuur en een historisch kasteel. In de oude binnenstad is de oude cultuur zeker terug te vinden.

Zowel het Kasteel als de Oude Stad werden in 1967 historische en artistieke van cultureel belang verklaard.

Oude Keramiek

De oude Keramiek traditie is het meest kenmerkende van deze stad. Deze echte en gepassioneerde aardewerkkunst, die over de tijd meerdere handwerktechnieken is verloren, werd later overgebracht naar de tegelproductiesector. Er zijn veel tegelfabrieken gebouwd en de industrie is geleidelijk rijk geworden. Hierdoor is Onda uitgegroeid tot een van de belangrijkste huidige tegelproducenten in zowel de nationale als Europese markt.

Om deze reden komen veel mensen naar de regio en bezoeken onze winkels om zo’n uniek product te verwerven.

Bezienswaardigheden in Onda

Overnachten in Onda

Misschien wilt u wel wat langer blijven en dan is een hotel wel handig.