Omafiets razend populair in de Comunidad Valencia

Tijdens de corona pandemie was er enorm veel vraag naar fietsen zowel in Nederland als in Spanje. In Nederland waren de fietsen niet aan te slepen met lange levertijden als gevolg.

Een bedrijf in Amsterdam vond een gat in de markt omdat er ontzettend veel Omafietsen werden gedumpt hebben zij deze tweedehandsfietsen opgekocht en verkopen ze door aan Spanje. In de Comunidad Valencia enorm populair en steeds meer omafietsen te zien.

Het Amsterdamse bedrijf Quierounabici.eu (betekent “ik wil een fiets”) van Castán en Saiz hebben de omafietsen geïntroduceerd in verschillende steden in Spanje, zo ook Valencia. In Spanje is er ineens zeer veel vraag naar fietsen en konden gewoon niet aangesleept worden. De omafiets is een ideaal vervoermiddel en een simpele maar stevige fiets om door de steden van Spanje te rijden.

fietsen-in-valencia

Een perfect vervoersmiddel

Quierounabici wil dat de fiets een vervoermiddel is en niet promoten als recreatiefiets. Als vervoermiddel is het ideaal doordat je rechtop zit en zo een goed overzicht hebt over de verkeerssituatie, tevens geen versnellingen dus niet nadenken om te schakelen. Deze fietsen zijn dan ideaal in het straatbeeld van Madrid, Vallodolid, Burgos en Valencia.

In de drukke steden in Spanje kan je je sneller vervoeren met de fiets en zijn er plannen om steden fietsvriendelijker te maken. Spanjaarden ontdekken nu steeds meer de fiets, dit was wel eens anders toen ze nog niet zo veel aan sport deden. Tijdens de Coronacrisis is men aan de gezondheid gaan denken en wordt er meer bewogen.

De prijs van de omafiets

De prijs van de omafiets is maar €165 en daar komt nog € 20 verzendkosten overheen, dus daar heb je een mooie stevig exemplaar voor. Reserveringskosten zijn €30. De fietsen worden per vrachtwagen vanuit Nederland naar Spanje vervoerd. In de maand Juli wordt Logroño. aangedaan en in Augustus komt er nog een lading met omafietsen.

omafiets--comunidad-valencia