Nieuwe routes vanaf vliegveld Castellon

Nieuwe routes vanaf vliegveld Castellon deze zomer. Het gaat om acht nieuwe routes en het aanbod van meer dan 140.000 stoelen. Door de pandemie was er een dieptepunt en nu is het de bedoeling om vluchten weer in te halen. Eenvoudig vliegen naar Katowice, Madrid, Bilbao, Sevilla, Boedapest, London en Brussel.

Toename in passagiers

Ondanks dat de situatie nog niet helemaal is hersteld was er in April toch weer een flinke toename te zien van het aantal passagiers. Namelijk 9.438 en dat is bijna het dubbele van de maand Maart.

En dat is ten opzichte van september 2019 met 12.357 passagiers wel heel erg positief te noemen.

De vluchten die het hele jaar door gaan, worden gecombineerd met zomerverbindingen. Die zullen in het voorjaar worden uitgevoerd.

Twee vluchten naar Londen

Ryanair verbindt Castellón met de Britse luchthaven Londen-Stansted. Momenteel gaat deze twee keer per week op Dinsdag en Zaterdag. Daarnaast gaat er vanaf Juni een derde vlucht gepland op de Donderdag.

Een andere optie is om vanaf Juni te vliegen met WizzAir op Londen-Luton.

wizzair-castellon
Wizz Air

Uitbreiding met Boekarest en Brussel

Met WizzAir is het mogelijk om elke Donderdag en Zondag naar Boekarest te vliegen.

Naar Brussel is mogelijk met Ryanair op Donderdag en Zondag.

Nationale routes in Spanje

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat er veranderingen in vluchten kwamen. Zo werd er verbinding gemaakt met Bilbao in 2020 met de Volotea lijn.

Naar Sevilla vliegen is mogelijk met Air Nostrum sinds 2021. En zal tot Oktober plaatsvinden.

Uitbreiding van internationale bestemmingen

WizzAir is nu van plan om met vluchten te starten naar Boedapest en Katowice. Naar verwachting zal dit vanaf Juni zijn.

Vliegen naar Madrid

Na het zomerseizoen wordt verwacht dat er een nieuwe nationale lijn zal zijn om Castellón met Madrid te verbinden. Deze zullen vijf keer per week plaatsvinden. Aerocas de beheerder van luchthaven Castellon, werkt aan deze dienst zodat deze in het najaar kan starten.

Wil jij ook vanaf luchthaven Bennloch Castellon vliegen?

Lijkt het jou handig om vanaf vliegveld Bennloch te Castellon te vliegen? Gratis parkeren, 300 parkeerplekken. Vliegen met Ryanair, WizzAir of AirNostrum. Kijk eens op de website bij Aeropuerto Castellon.

Bennloch-luchthaven
Routes Bennloch vluchthaven. Foto: Aeropuerto Castellon