Huizenprijzen in de Valencia regio

Bij de zoektocht naar een koopwoning in de provincie Castellon of Valencia regio om je vakantie door te brengen of voor een langer verblijf kom je nogal wat prijsverschillen tegen.

Voor ieder budget is er wel een woning te koop. Denk daarbij aan prijzen tot €100.000 of boven de €100.000 aan je budget. Er zijn nogal wat kanttekeningen waar je op let bij de aanschaf van je woning aan de Costa del Azahar.

Nu is het wel de tijd om een huis te kopen in de regio Valencia of Castellon.

Huizen tot €100.000

In de regio Castellon is er enorm veel aanbod in de prijsklasse tot €100.000, denk hierbij wel dat er vaak geklust moet worden. In het binnenland zijn er off grid objecten te koop in deze prijsklasse. Of in pittoreske dorpen een appartement (piso) vanaf €18.000, een dorpshuis (masia, casa de pueblo) voor ongeveer €24.000.

Deze huizen zijn vaak al verlaten omdat men is overleden en de kinderen ze verkopen. Wij zijn zelf in een piso in Puerto Sagunto begonnen en zaten dan ook echt tussen de Spanjaarden.

Huizen van de Bank

Vaak hebben banken een mooi aanbod omdat huizen hier in de uitverkoop staan, banken hebben ze teruggenomen omdat eigenaren ze niet meer kunnen betalen. Deze zomer is het voor kopers zeer populair omdat veel Spanjaarden uit de steden willen en op zoek zijn naar een goedkope woning. Een huis van de bank is dan zeker het overwegen waard.

Het makelaarskantoor Solvia heeft een nieuwe campagne gelanceerd om te helpen. De campagne genaamd ‘Tu casa en la playa’ (Uw huis op het strand) met meer dan 600 huizen te koop aan de Spaanse kust dicht bij het strand tegen redelijke prijzen. Dit zijn zowel nieuwe als tweedehandswoningen. In de regio Castellón aan de Costa del Azahar gemiddelde prijzen €93.419.

Een huis van de bank is vaak voordelig omdat deze in de uitverkoop staan

In het binnenland kom je vaak woningen tegen die off grid zijn, dit betekent volledig onafhankelijk van water en electra. Met zonnepanelen kan je elektriciteit opwekken en met een waterput of andere mogelijkheden water ontvangen. Dit is echt heel voordelig en ben je niet afhankelijk van de Facsa of Iberdrola.

Villa-met-zwambad
Villa met zwembad

Huizen vanaf €100.000

Je zult het niet zeggen maar vaak heb je voor een woning in Spanje boven de €100.000 een huis wat in Nederland een waarde van €400.000 heeft. Dat kan je je gewoon niet voorstellen. Dit kunnen rijtjeswoningen, chalets, vrijstaande woningen of luxe appartementen zijn. Met of zonder zwembad, in de bergen met een prachtig uitzicht of nieuwbouw.

Kijk eens naar deze fraaie woning in in Vilafames. Prijs is €130.000, in een prachtig gebied gelegen, vrijstaand, zwembad, 3 slaapkamers en 850 m2 grond. Geweldige objecten zijn eveneens te vinden in Cabanes, Burriana, Benicarlo, Vinaros en achter Vall d’Uixo in het natuurgebied.

Dichterbij Valencia vliegveld is mogelijk in Gilet, Petres, Torres Torres of Estivella.

Dit hoeft niet altijd je smaak te zijn maar complete verbouwingen zijn niet echt nodig, wel moet je er rekening mee houden dat het vaak Spaans is ingericht met kleuren of ramen die we in Nederland niet gewend zijn.

Uw-eigen-huis-spanje

Welke locatie een huis kiezen?

Kies je voor de kust, direct of niet direct aan het strand of wil je liever landinwaarts en vind je het niet erg om een stukje te rijden voor een strandbezoek. In het binnenland heb je wel vaak een woning met zwembad, wat in de zomermaanden wel lekker verfrissend is en lekker rustig in de natuur.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat Spanjaarden een luidruchtig volk kunnen zijn en daar kan je soms beste last van hebben. Grote families die bijelkaar komen, jongeren die aan het feesten zijn.

Een nadeel in de bergen is dat je vaak verder moet reizen voor winkels, vliegveld of een strandbezoek. Een voordeel is de rust om je heen. Let wel op de stand van de berg in verband met de zon. Als de zon in de middag al achter de berg verdwijnt dan zit je snel in de kou.

Een nadeel in een urbanisatie, dorp of tussenwoning is dat het drukker kan zijn door Spanjaarden. Als het vakantiewoningen zijn dan is de maand Augustus de drukste maand. Spanjaarden hebben een ander ritme dan Nederlanders en dat zorgt soms voor slapeloze nachten.

De keuze voor je eigen woning

  • Budget tot €100.000
  • Budget boven de €100.000
  • Huis van de bank
  • In het binnenland
  • Aan de kust
  • Appartement
  • Vrijstaande woning

Omdat wij veel ervaring hebben in de regio Castellon met aankopen en verkopen van huizen kunnen wij jou wellicht helpen. Als jij je hart hebt verloren aan je droomhuis dan kunnen wij een bezichtiging voor je inplannen.

huis-bezichtigen-castellon
Je eigen woning in Castellon