Koop nu een huis in Castellon aan de Costa del Azahar

Corona, niet mogen reizen, eventuele financiële crisis…… Vele vragen die belangrijk zijn bij het beslissen van de aankoop eigen huis in Spanje. Bijna dagelijks krijgen we de vraag of het nu wel de juiste tijd is om je te oriënteren naar huizen in Spanje. Voor de regio Castellon aan de Costa del Azahar is het heel duidelijk. Juist nu is het de perfecte tijd te kijken naar huizen!

Ook in Spanje is er op het moment van schrijven een reisbeperking i.v.m. de corona maar dat weerhoudt niet om goed om je heen te kijken. Zo zijn er diverse websites waar je kan gaan zoeken naar huizen. Denk bijvoorbeeld aan idealista.com, pisos.com. Daar staat veel aanbod in en deze wordt dagelijks aangevuld.

Meer aanbod door Lockdown

Tijdens de lockdown in Spanje moesten de Spanjaarden in huis blijven. Vele Spanjaarden zijn daarna op zoek gegaan naar huizen buiten de grote steden en hierdoor is het aanbod in appartementen erg groot geworden. Ook hebben de Spanjaarden traditioneel vele huizen in hun bezit.

Deze worden volgens erfrecht weer doorgegeven aan de jongeren en de Spanjaarden zijn slecht in het afstaan van eigendom tot nu toe. Momenteel worden er vele familiehuizen aangeboden die misschien een beetje opgeknapt moeten worden maar zeker de moeite waard zijn om naar te kijken. Sommige zijn werkelijk pareltjes.

Huis van de bank is voordelig

Ook in Spanje heeft de corona veel invloed gehad op de financiën. Er is minder geld ter beschikking en dat kan positief uitpakken voor een eventuele koper. Voorheen was afdingen moeilijk bij de aankoop van een huis maar op dit moment staan de Spanjaarden hier steeds meer voor open. Daarnaast staan er vele huizen nog te koop die terug genomen zijn van hun eigenaren door de banken in de vorige financiële crisis.

Deze worden goedkoop aangeboden en als je laag bied is er een kans dat de bank akkoord gaat met je aanbod. Zelf hebben wij een huis van de bank kunnen kopen voor 2/3 van de vraagprijs in de provincie Castellon.

Houdt er bij huizen van de bank wel rekening mee dat deze vaak leeg worden opgeleverd. De keukens e.d. zijn er vaak uitgesloopt door de vorige eigenaar voordat de bank het huis terug nam.

Wij kunnen een bezichtiging voor je doen

Zolang er nog een reisverbod is kan het verstandig zijn iemand in te huren die de bezichtigingen voor je doet. Deze kan een afspraak voor je maken, het huis bezichtigen en foto’s en video’s naar je mailen. Dat scheelt je veel tijd want als je zelf in Spanje bent is het ook fijn een beetje vakantie te hebben.

De onnodige bezoekjes worden je zo bespaard. Mocht je dan wel interesse in een huis hebben dan kan je zelf komen kijken zodra dat weer kan en eventueel overgaan op aankoop. (na flink te hebben onderhandeld). Wij kunnen dus eventueel alvast voor jou een bezichtiging inplannen.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de aankoop van huizen in Castellon neem dat eens contact met ons op via huis@mooicastellon.nl