Halloween en Allerheiligen in Castellon

Halloween en Allerheiligen worden vlak na elkaar gevierd. Zo valt Halloween in de nacht op 31 oktober en Allerheiligen de dag erna op 1 november. Op de dag van Allerheiligen worden de nabestaanden herdacht en gaat men massaal naar de begraafplaats om bloemen te leggen. Op 1 november is dan ook een verplichte vrije dag en veel winkels zijn dicht.

Halloween is eigenlijk een kinderfeest

Halloween viert men dus in de nacht op 31 oktober en is eigenlijk een kinderfeest. In de Spaanse Bazars zijn ook heel veel gekke kostuums te krijgen. En kinderen vinden het een hele leuke verkleedpartij. Officieel is het geen vrije dag maar de dag erna wel.

In winkels en restaurants is eveneens veel griezelige en enge halloween toestanden te zien.

Een leuk weetje is dat een bedrijf uit Pontevedra wel meer dan 600 outfits heeft verkocht van de recent overleden Britse koningin Elizabeth II. Daarnaast zijn de ‘Wednesday Addams’ outfits ook razend populair.

Bloemisten draaien hoge omzetten

Je moet je voorstellen als iedereen bloemen koopt voor het graf dat bloemisten het ontzettend druk hebben. Kunstbloemen en bloemen gaan met duizenden over de toonbank. Nu wordt er meer verdiend dan de rest van het jaar, ze draaien hoge omzetten.

Het graf moet er wel mooi bij staan, want hoe mooier het graf is hoe meer aanzien dit heeft. Er wordt tevens gezorgd voordat familie naar het kerkhof gaat dat de graven grondig worden schoongemaakt.

Wist je dat… een Chinese bazar in Castellon nabij de Bricomart, Bazar Suerte, is de hele dag, gedurende de hele week, een persoon kunststof boeketten aan het maken.

Benzinepompen

Hetzelfde geldt voor benzinepompen. Omdat veel Madrilenen naar de kust van Valencia en Castellon gaan reizen. Dan koopt men water, snoep en eten en daarnaast moet er ook getankt worden. Dus hier worden ook top omzetten gemaakt.

Op deze dag worden zowel bekende heiligen als onbekende heiligen herdacht. Volgens de Katholieke religie zijn er drie bestaansvormen:

  • Het leven op aarde
  • Overledenen die nog niet naar de hemel zijn gegaan
  • Alle overlevenden die wel naar de hemel zijn gegaan
Dia-Todos-los-santos

Extra vrije dagen

Omdat deze dagen rond het weekend vallen zullen er veel mensen extra dagen vrij nemen. Bewoners uit Madrid trekken dan naar hun tweede vakantiehuis om daar een paar dagen met familie door te brengen. Dinsdag 1 november zijn er veel winkels gesloten, dus houdt daar rekening mee.