Een week naar Asturias

Al jaren gaan Spanjaarden uit de regio Madrid en Zaragoza naar het noorden van Spanje om in de zomer de hitte te ontvluchten. Het schijnt in de provincies Asturias, Cantabria en Galicia frisser te zijn. Wij waren al een tijdje zeer nieuwsgierig naar deze regio en besloten om eens in Asturias te gaan kijken.

Prachtig groene omgeving

Een appartement aan de kust in het midden van Asturias. Kwamen we niet gelijk in een feestweek terecht. Nou dan weet je het wel.

Maar wat opvalt in deze regio is dat het prachtig groen is met een afwisselend landschap van heuvels waar koeien op grazen. Meer naar het Oosten toe richting Picos de Europa worden de bergen groter.

kust-asturias

Heerlijke temperatuur

Ik denk dat we het ook wel getroffen hebben met het weer. Niet zo heel warm, gewoon goed met afwisselende wolken, temperatuur rond de 23 graden en ’s nachts regen.

Het viel ons ook op dat het hier niet zo heel klam is. Wat aan de westkust van Castellon wel zo is.

Veel bezienswaardigheden

Asturias is een verborgen paradijs en heeft veel bezienswaardigheden voor de toerist. Zo bezochten wij het mijnmuseum. Er was een strip voorstelling te zien in Aviles. Dit is ook een hele mooie stad met prachtige gebouwen.

In Ribadesella kwam de Vuelta langs en was het daar dan ook razend druk.

Verder hele schattige badplaatsen met mooie horeca en de kust met mooie kliffen en kleine strandjes.

mijnmuseum-langreo

Voor herhaling vatbaar?

En dan is de vraag of je er nog wel eens een keer heen wil. Jazeker, want het is de moeite waard. En een week is best kort om dingen te bekijken.

Maar wij snappen wel dat men hier heen gaat om de hitte te ontvluchten in de zomer.