Een bar uitbaten voor maar €50 per maand in La Serratella

Je leest het goed inderdaad. In het dorp La Serratella in de provincie Castellon is het mogelijk de dorpsbar uit te baten voor een bedrag van maar €50 per maand.

Het dorp heeft snel iemand nodig die de bar runt om dorpsbewoners toch bij elkaar te kunnen brengen. Momenteel is daar niets en is er toch iets nodig om de sociale contacten te behouden.

Daarom zoekt het gemeentebestuur iemand voor in ieder geval om de zomer door te komen. Dit zijn namelijk de drukste maanden.

Dit initiatief wordt zo laag ingezet zodat de nieuwe uitbater € 50 plus de btw betaald. Het gemeentehuis betaald dan de rekeningen voor water en licht.

Het dorp La Serratella

Gelegen in de regio Plana Alta met 95 geregisteerde inwoners. In de historie heette het dorp Sierra de Biarach maar in de eerste helft van de 16e eeuw werd het omgedoopt tot Serratella de Biarach. Het gebied Sierra de Engarcerán is zeer bergachtig en hier groeien veel aromatische planten zoals Rozemarijn, Tijm en Lavendel.

laserratella-bar
Bar La Serratella

Ontvolking voorkomen

Vroeger diende de Serratella bar ook als buurtwinkel. Het hele jaar door komen er veel bezoekers langs het dorp zoals wandelaars, fietsers en motorrijders. Deze dubbele functie is dan ook onmisbaar voor het dorp. Ook hier strijdt de burgemeester tegen de ontvolking van mensen die in de stad gaan wonen.

Waar ligt La Serratella dan precies? Klik op deze link van Googlemaps La Serratella.

Zie jij dit wel zitten?

Als jij dit wel ziet zitten in een rustig dorp en je spreekt een goed woord Spaans. Neem dan contact op met de gemeente.

dorpsbar-la-serratella
Foto: PeriodicoMediterraneo